Podium Pulchri: in gesprek met Anjet van Linge & Carla Rump

Anjet van Linge & Carla Rump spreken over hun werk. Zij zijn nieuwe leden van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers; hun beelden zijn momenteel te zien in Pulchri Studio.

Klinkenberg-galerie
14:00 uur
toegang gratis


Solitude is essential ( door Anjet van Linge)
Google vertaalt solitude met eenzaamheid. Maar eigenlijk hebben we er in het Nederlands geen goed woord voor. Het is de staat van alleen zijn, in je eentje. Dat kan soms eenzaam zijn, maar vaak ook niet. Voor mij is zelf verkozen solitude een remedie tegen een gevoel van eenzaamheid. Een vreemde paradox is dat. Deze twee werken zijn geïnspireerd op de vorm van de richels in een aardappelveld, en op de uitnodiging die het Groningse landschap doet om steeds die solitude op te zoeken.

Ook in Den Haag
Engelse beeldhouwer Richard Perry noemde mijn werk ooit spiritual minimalism. Op zaterdag 17 februari om 14.00 ga ik met bezoekers in Pulchri Studio in gesprek over waarom ik me bij die benaming wel thuis voel. Je bent zeer uitgenodigd.

Voorbeelden VI
Voorbeelden VI is een expositie met werken van nieuwe leden van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers, met o.a. ook  Sytske de Jong, Carla Rump, Cissy van der Wel en bijzonder kinetisch werk van Bert Schoeren.
 
Nog even over solitude
Noorse psychologe Cecilie Benneche onderzoekt de primaire emoties van ons mensen in een bijzonder project. Van haar kreeg ik onlangs de vertaling van een (deel van) een gedicht van Benny Andersen. Dat is wat solitude doet, denk ik.
 

Separate from darkness, team up with your self

You are the light to be spread

Show me your face before everything ends

In that way we are both present

Periode: 
zaterdag, 17 februari, 2018 - 14:00