Randprogramma Oriënt 2.0

Storytelling Lubna Yaseen, sound compositions Siamak Anvari en moderator Anat Ratzabi beeldend kunstenaar.

Mrs Lubna Yaseen is een Syrisch beeldend kunstenaar , schrijver en journalist. Zij is lid van de Arab Writers Union en schrijft korte verhalen. Zij schreef “Against the tide”,  een verzameling korte verhalen waardoor zij het ere-lidmaatschap verwierf van de bond voor Egyptische vrouwelijke schrijvers. In 2014 won zij de buitenlandse literatuur prijs “Hijzra price” voor korte verhalen in Nederland. Lubna Yaseen woont in Groningen.
Siamak Anvari   woont en werkt in Den Haag. Hij is geboren in Teheran waar hij compositie and music production studeerde.Hij componeerde vele instrumentale stukken voor verschillende ensembles en orkest. Nadat hij geinteresseerd raakte in elektro-akoestische muziek, verhuisde hij naar Nederland om te studeren aan het Instituut voor Sonologie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Momenteel is hij wetenschappelijk medewerker aan het Instituut voor Sonologie.
Anat Ratzabi woont en werkt in Den Haag, Anat is in Israël geboren en van joods Jemenitische origine. Op haar eenentwintigste begon ze aan een lange wereldreis, voornamelijk door Zuid-Oost Azië. Daarna kwam ze in Nederland terecht. Onlangs heeft ze deelgenomen aan een intercultureel project samen met Midden-Oosten-kunstenaars. Haar werk was te zien in Cairo, Londen en New York. Kenmerken zijn surrealisme, symboliek en poëzie. Haar afkomst en haar diverse culturele ervaringen zijn terug te zien in haar werk.
Grote opdracht: Herdenkings monument II e wereldoorlog op Rabbijn Maarsenplein te Den Haag.

Periode: 
vrijdag, 17 november, 2017 - 19:00