Florence Fernhout, Symbolisme

16 dec 2017 t/m 21 jan 2018
  • Tuingalerie

Opening zaterdag 16 december om 15.00 uur

FERNHOUT TAROT

Symbolisme

 

Iets wat Florence Fernhout altijd gefascineerd heeft. Haar houtsneden en linosneden zitten vaak bomvol symbolen. Al op jonge leeftijd kwam Florence in contact met tarot. Haar oma was een tarotiste. Bij velen wekt het woord tarot een beetje spanning op. Maar eigenlijk is de tarot een kaartendeck van allerlei kunstwerken. Elk met een eigen verhaal en een eigen levensles. De kunstwerken roepen vaak een associatie op bij de aanschouwer. Het spreekt je aan of niet. En de reden waarom kan je helpen je onderbewuste eigen waarheid te belichten. En soms is het gewoon een inspirerend verhaal.

In deze tentoonstelling laat Florence de eerste 22 kunstwerken van haar eigen kaartendeck de “Fernhout Tarot” zien. En bij elke kaart vindt men een toelichting. Misschien kan het kunstwerkje dat de voorkeur heeft van de beschouwer wel een mooie boodschap hebben.

De kunstwerken zijn multimediaal. Er wordt gewerkt met houtsnede, linosnede, inkt en acrylverf.

 

Pulchri maakt gebruik van de KunstKoop regeling van het Mondriaan Fonds.

Let op: gewijzigde openingstijden: 23 t/m 26 december Pulchri gesloten, 27 t/m 30 december galeries open van 12.00 uur tot 16.00 uur, 1 januari 2018 gesloten en 2 en 3 januari open van 12.00 tot 16.00 uur.


Pulchri Kunstenaars