Phil van de Klundert 21/2/1942 - 23/8/2016

5 aug 2017 t/m 30 aug 2017
  • Tuingalerie

Opening zaterdag 5 augustus om 16.00 uur en zal worden verricht door Jos van der Berg, lid, en vriend van Phil.

Hommage aan Phil van de Klundert  1942-2016

“Ik heb lekker gewerkt”

Phil was een raszuivere artiest. Hij werkte met een keur aan materialen in totaal verschillende stijlen. Hij schilderde, maakte zeefdrukken, bedacht wonderlijke applicaties in rubber en staal, beeldhouwde in brons, staal en later vooral in hout. In de openbare ruimte staan  tal van zijn werken:  het bronzen tonnenmonument is Scheveningen, de molensteen in de Gortmolen, het kleurige fruit dat jarenlang bij ziekenhuis Leijenburg heeft gestaan.

Phil exposeerde in binnen- en buitenland. B.v. Art 11 Basel & Art 10 (met staal) Basel. Hij won in 1969 de Jacob Maris prijs

Phil was de laatste jaren vaak te vinden in zijn atelier aan de Prinsegracht. In het atelier begeleidde hij veel leerlingen, Phil: Ik ben geen docent, maar ben een vraagbaak.

De tentoonstelling in de Voorhout- en Tuingalerie geeft een mooie inkijk in een rijk kunstenaarsleven waarvan hij zelf heeft gezegd: “Ik heb lekker gewerkt”. 

De tentoonstelling is samengesteld door Phils zoon Michel, speciale dank aan Joanneke van der Linde en Jos van den Berg (beeldend kunstenaar, lid en vriend van Phil) vanwege hun hulp bij deze tentoonstelling.

Pulchri maakt gebruik van de KunstKoop regeling van het Mondriaan Fonds


Pulchri Kunstenaars