Venduehuis: A Tasteful Journey

[geen kunstenaars gevonden]
21 okt 2017 t/m 26 okt 2017
  • Mesdagzaal
  • Weissenbruchzaal

Het Haagse Venduehuis der Notarissen toont in de Mesdag- & Weissenbruchzaal werk van o.a. Jan Schoonhoven en Auke de Vries.

De kijkdagen zijn op 21 t/m 25 oktober; de veiling vindt plaats op donderdagavond 26 oktober.

Tijdens de kijkdagen en de veiling is de Pulchri Sociëteit ook na 17.00 uur toegankelijk voor niet-leden van Pulchri Studio. De cateraar biedt die dagen een speciaal Veiling menu aan.

'A Tasteful Journey', de verzameling van Ron Klein Breteler

Het Venduehuis der Notarissen zal op 26 oktober a.s. in de zalen van Pulchri een bijzondere particuliere verzameling veilen.
Daarmee wordt een oude traditie in ere hersteld. In het verleden werden er namelijk door het Venduehuis in Pulchri regelmatig veilingen georganiseerd.

De nu te veilen collectie omvat meer dan 200 schilderijen, fotografie, sculpturen en werk in oplage uit de verzameling van de Nederlandse verzamelaar Ron Klein Breteler waarin zich onder meer werk bevindt van Jan Schoonhoven, Willy de Sauter, Tomas Rajlich, Sjoerd Buisman, Auke de Vries en René Daniëls.

'A Tasteful Journey' is op 21 oktober tijdens de Museumnacht in Pulchri te zien en wordt daarna tot en met 25 oktober dagelijks tussen 12:00 uur en 17:00 uur tentoongesteld in de Mesdagzaal en de Weissenbruchzaal waar op 26 oktober, 's avonds om 19:00 uur de veiling zal plaatshebben.
Ter gelegenheid van deze veiling verschijnt een ca. 100 pagina's tellende catalogus waarin alle werken voorzien van een uitvoerige beschrijving en aanvullende teksten zullen zijn afgebeeld. De catalogus zal vanaf omstreeks 10 oktober beschikbaar zijn.

Foto: Het interieur van de verzamelaar met kunstwerken van onder andere Joachim Bandau, Willy de Sauter, Tomas Rajlich, Harmen Brethouwer, Jan van Munster, Jan Schoonhoven, Yael Davids, Luuk Wilmering en Charl van Ark.

Mesdag- en Weissenbruchzaal, 21 t/m 26 oktober 2017

(NB: maandag 23 oktober geopend van 12:00-17:00 uur)