Essentie, hedendaagse kunst en design 100 jaar na Bauhaus | 9 t/m 13 oktober |

Stichting Vierplus organiseert van 9 t/m 13 oktober de tentoonstelling:

Essentie, hedendaagse kunst en design 100 jaar na Bauhaus.

Honderd jaar na de oprichting van de invloedrijke kunstinstelling Bauhaus (D) worden wereldwijd manifestaties georganiseerd rond dit eeuwfeest. Deze tentoonstelling van kunst, design en architectuur toont met 55 exposanten (waaronder 5 Pulchri leden) wat hedendaagse kunstenaars en ontwerpers nu doen met de erfenis van Bauhaus. De ruimtes worden professioneel ingericht en de expositie gaat vergezeld van een catalogus met een inleiding door Elisabeth Eyl, kunsthistoricus en gespecialiseerd in het Bauhaus.

Zonnestraal werd als sanatorium ontworpen in 1924 door Duiker en Bijvoet, vertegenwoordigers van de architectuurstroming het Nieuwe Bouwen in Nederland. Het complex is gebouwd in beton, glas en staal. Er is zo min mogelijk materiaal gebruikt. Het gebouw heeft een minimaal betonskelet met maximale openheid, waardoor het gebouw lijkt te zweven.

Opening woensdag 9 oktober om 15:00 uur door de heer Wimar Jaeger, wethouder Cultuur van de gemeente Hilversum. Aansluitend hierop de Performance “Square One” door Tall Tales Company (een voorstelling waarin jongleerpatronen en beeldende kunst versmelten).

  

entree € 7,50  inclusief catalogus (tot 12 jaar gratis)

 

Zonnestraal

Loosdrechtsebos 17

1213RH Hilversum