ATM Model Art - Refract

30 jun 2019 t/m 21 jul 2019
  • Weissenbruchzaal

De tentoonstelling wordt geopend op 30 juni om 14.00 uur door Gerke de Groot, global director van het DGTL Festival.

ATM Model Art is in 1999 opgericht door Antal Bos, Thijs Trompert en Marisja Smit. Met achtergronden in architectuur en beeldhouwkunst zijn zij in staat de grenzen tussen beide te doorbreken. 

Bouwen is voor hen een tweede natuur - de natuur is de eerste liefde. Van kleine details tot de uitgestrektheid van het abstracte. Het ontwerp vult een ruimte. Zij elimineren graag zoveel mogelijk complexiteit om de meest conceptuele en fijngevoelige vorm te creëren. ATM combineert solide constructies met een sterke nadruk op esthetisch ontwerp. Ze zijn ervan overtuigd dat een echt natuurlijke pasvorm tussen een object en de omgeving, beide versterken. De sculpturen die ATM creëert verleiden en prikkelen de zintuigen. Deze zijn door hun schaal moeilijk te missen. 

Door DGTL-festival werden ze benaderd om een kunstwerk te maken uit een afval stroom: brillenglazen. Deze werden beschikbaar gesteld door Ace en Tate.  Ze hebben een concept uitgevonden waarbij we optimaal gebruik konden maken van de veelheid van het materiaal. Door de brillenglazen op een staalkabel te rijgen en op willekeurige afstand van elkaar vast te zetten, ontstonden er strengen die een spel aangaan met licht. Door de strengen in verschillende lengtes te combineren hebben we een regenwolk gecreëerd. Buiten ruisen de vele strengen in de wind als bladeren en breken het zonlicht zoals waterdruppels. Binnen toont het een serene helderheid aan zijn publiek in zijn rust en veelheid. Door de transparantie gaat het een relatie aan met zijn omgeving en reflecteert het de buitenwereld.

Pulchri Studio maakt gebruik van de KunstKoopregeling van het Mondriaan Fonds. 

Pulchri Kunstenaars