Beelden in de Hof

1 sep 2018 t/m 14 okt 2018
  • Pulchri op locatie

Hofje van Nieuwkoop: 1 september tot 14 oktober 2018, dagelijks geopend van 10.00 - 18.00 uur

Voor de vierde keer wordt de beeldententoonstelling Beelden in de Hof gehouden in het Hofje van Nieuwkoop. Beeldend kunstenaars van Pulchri Studio en de Nederlandse Kring van Beeldhouwers tonen meer dan veertig beelden, die geplaatst zijn in de classicistische binnentuin van het Hofje van Nieuwkoop. Een eminente diversiteit van hedendaagse beeldhouwkunst in een historische omgeving.

De deelnemende kunstenaars: Maria Bemelmans, Loek Bos, Babette Degraeve, Eddy Gheress, Theo ten Have, Titus Hirs, Sytske de Jong, Caroline Kampfraath, Wianda Keizer, Leen Kessels, Irma van Koningsbruggen, Lia Koster, Kim Kroes, Marian Meerbeek, Louis Niënhuis, Tineke Nusink, Hester Pilz, Yke Prins, Jasper Schep, Gerard Schoneveld, Marie Serraris, Godelieve Smulders, Erik van Spronsen, Joep Struyk, Eleni Tzatzalos, Albert in 't Veld, Aat Verhoog, Linda Verkaik, Jos Verschaeren, Mieke de Waal, Moniek Westerman, Frits Wielders, Fredy E. Wubben en Gonda van der Zwaag.


Het 17e eeuwse Hofje van Nieuwkoop ligt in het centrum van Den Haag, vlak bij het Haags Medisch Centrum (HMC). De ingang van de hof is aan de Warmoezierstraat. Met openbaar vervoer stapt u uit bij de halte HMC, betaald parkeren kan op het parkeerterrein van het ziekenhuis, ingang Westeinde.