Beweegredenen

15 dec 2018 t/m 6 jan 2019
  • Weissenbruchzaal

De tentoonstelling wordt geopend op 15 december om 17.00 uur door Pauline Krikke, burgemeester Den Haag, met een welkomstwoord door het bestuur. MuseumCatering biedt u tijdens de opening ‘koek en zopie’ aan (zolang de voorraad strekt). Na de opening kunt u in de sociëteit genieten van een winterse maaltijd. Wegens een verhuring zal de Weissenbruchzaal op 18 december gesloten zijn. De tentoonstelling Beweegredenen is niet te bezoeken op deze dag.

De opbrengst van deze kersttentoonstelling gaat naar de Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten (HSG). Zij zullen dit aanwenden voor hun project waarbij, in samenwerking met de Haagse Hogeschool, een hulpmiddel wordt ontwikkeld, waardoor (ernstig) gehandicapte kinderen kunnen schaatsen. Deze tentoonstelling wordt georganiseerd in samenwerking met de Stichting HSG. De curator is haar voorzitter, Pulchri-lid en fotograaf, Hans Willink en mede-curator is Yvonne van Kuijk, Pulchri-lid en secretaris Stichting Pulchro Sacrum.

Speciaal ter gelegenheid van het gekozen goede doel zal tijdens de finnisage op zondag 6 januari om 15.00 uur een benefietveiling gehouden worden. Het werk dat vriendelijk ter schenking is aangeboden zal aan 1 van de muren van de Weissenbruchzaal komen te hangen. Gedurende de tentoonstelling kunnen de bezoekers bieden op deze werken. De veiling zal plaatsvinden onder leiding van Peter Meefout van het veilinghuis Venduehuis der Notarissen. De opbrengst van de veiling komt geheel ten goede aan het goede doel ook wordt er geen opgeld gevraagd.

Pulchri Studio maakt gebruik van de KunstKoopregeling van het Mondriaan Fonds.

Pulchri (en de sociëteit) is gesloten van:
22 t/m 26 december en op 31 december en 1 januari

Pulchri (en de sociëteit) is van 27 t/m 30 december en op 2 en 3 januari van 12.00 -16.00 uur geopend