Biënnale Nederlandse Kring van Tekenaars

20 okt 2018 t/m 11 nov 2018
  • Hardenbergzaal
  • Weissenbruchzaal

De Biënnale zal op zaterdag 20 oktober om 17.00 uur geopend worden door de Voorzitter van Pulchri Studio, de heer Frans de Leef.

Voor de derde keer organiseert de Nederlandse Kring van Tekenaars (NKvT), van 20 oktober tot en met 11 november, een Biënnale in Pulchri Studio.
Bijna dertig leden van de NkvT doen aan deze tentoonstelling mee, onder wie een aantal nieuwe leden.

Sinds haar oprichting in 1947 wil de NKvT laten zien, dat de tekenkunst  een zelfstandige kunstvorm is. In haar exposities toont  zij een breed scala aan verschillende tekentechnieken. Het tweejaarlijkse ritme maakt het voor een trouw publiek mogelijk te zien,  welke ontwikkeling de verschillende kunstenaars doormaken.
Voor degene, die voor de eerste keer,  een expositie van deze kunstenaarskring bekijkt, is het wellicht een verrassing te zien, hoeveel verschijningsvormen ,de tekenkunst kan hebben.

Tijdens deze Biënnale wordt het nieuwe boek “Nederlandse Kring van Tekenaars  2018”, met werk van alle kunstenaars, gepresenteerd.

Deelnemers aan deze tentoonstelling zijn: Ina Brekelmans, Johan Breuker, Tom van Campenhout, Lilian Cooper, Theo de Feyter, Hanneke Franken, Hans Giesen, Annemieke Harkema, Lau Heidendael, Jos Klaver, Christiaan Kuitwaard, Wilma Laarakker, Ingeborg Oderwald, Jaap Ploos van Amstel, Rob Polak, Godelieve Smulders, Jonas Snijder, Edith Sont, Jan van Spronsen, Janneke Tangelder, Francisca Tollenaar, Egbarta Veenhuizen, Annemarie Veenstra, Stefan Venbroek, Danielle Vidal, Marijke Vijfhuizen, Fred van der Wal, Mia Westerhof en Wim Worm.

Weissenbruchzaal en Hardenbergzaal 20 oktober t/m 11 november

Pulchri Studio maakt gebruik van de KunstKoopregeling van het Mondriaan Fonds.