CONCREET 2.0

16 jan 2016 t/m 7 feb 2016
  • Mesdagzaal

KIJKEN EN ONTDEKKEN bij CONCREET 2.0

In de grote Mesdagzaal van Pulchri Studio exposeren van 16 januari t/m 7 februari 2016 dertien Pulchri kunstenaars hun concrete werk, een tentoonstelling die bezoekers uitnodigt tot kijken en uitdaagt tot verdieping en ontdekking. Kunstenaars laten uiteenlopende werelden zien van vorm, kleur en verhoudingen.

Concrete kunst, die ook abstract geometrische kunst of constructieve kunst wordt genoemd, heeft een geometrische vormentaal (vierkanten, rechthoeken, cirkels, driehoeken etc). Een concreet kunstwerk heeft geen voorstelling, is opgebouwd uit vormen, ritmes, lijnen en kleuren en komt veelal op mathematische wijze tot stand. En ademt daardoor planmatigheid, zakelijkheid en rationaliteit.

Huidige generatie Pulchrileden
De huidige generatie 'concrete' kunstenaars van Pulchri denken vernieuwend binnen het concrete. Nieuwe werelden van meer of minder op het doek en in het ruimtelijke werk. De intuïtie versterkt de ratio, het concrete wordt poëtisch.

De kunstenaars aan deze tentoonstelling zijn: Els Binnendijk, Mabel Bouscholte, Cor van Dijk, Badriah Suzanna Hamelink, Rik van Hazendonk, Roland de Jong Orlando, Ditty Ketting, André van Lier, Marus van der Made, Cees Post, Anne Rose Regenboog, Cees van Rutten en Yumiko Yoneda. Hun werk is nationaal en internationaal vermaard en bevindt zich in vele collecties.

Bij de tentoonstelling verschijnt een catalogus.

Curatoren van de tentoonstelling zijn André van Lier en Hannie van der Made.

De expositie is gesloten op 19 januari vanaf 14.00 uur en op 26 januari vanaf 13.00 uur