Contemporary Collaboration

13 okt 2018 t/m 11 nov 2018
  • Klinkenberggalerie I
  • Klinkenberggalerie II

De tentoonstelling wordt geopend op 13 oktober om 17.00 uur door Richard Bennaars, Artistiek leider, Atelier Herenplaats te Rotterdam

Contemporary Collaboration is een internationaal tentoonstellingsproject waarbij de stimulering van alternatieve samenwerkingsprocessen centraal staat. De tentoonstelling Contemporary Collaboration presenteert een groep kunstenaars die allemaal verbonden zijn in verschillende internationale netwerken en intensief met elkaar samenwerken binnen zowel hun artistieke processen als hun professionele beroepspraktijk. Het concept voor deze tentoonstelling is dan ook gericht op de stimulering van nieuwe en uit gesynchroniseerde vormen van samenwerking ofwel 'Contemporary Collaboration'.

 De doelstelling van 10dence is de stimulering, introductie, organisatie en realisatie van alternatieve, inspirerende en inventieve trajecten om de professionele kunstpraktijk te bevorderen en te ondersteunen. Een broedplaats die intensief samenwerkt binnen verschillende internationale netwerken met als doel om op onafhankelijke wijze een platform te bieden aan kunstenaars, voor het presenteren en tentoonstellen van hun werk in binnen- en buitenland. 10dence onderzoekt in samenwerking met kunstenaarsinitiatieven zoals Global Art Project (GAP) en Artist Run Alliance (ARA), hoe de creatie en productie van kunst kan worden gecultiveerd door middel van innovatieve netwerk concepten en de ontwikkeling van alternatieve broedplaatsen en residenties die samenwerking, experiment en de multidisciplinaire praktijk combineert met strategische duurzaamheid binnen de individuele beroepspraktijk.

Onder de titel 'Contemporary Collaboration' heeft initiatiefnemer en beeldend kunstenaar Ron Weijers als curator deze internationale tentoonstelling samengesteld. Een presentatie van een internationale groep kunstenaars verbonden aan het 10dence initiatief. De deelnemende kunstenaars zijn allemaal verbonden in een internationaal netwerk en ze werkenallemaal intensief met elkaar samen binnen zowel hun artistieke arbeidsproces als hun beroepspraktijk.

Klik hier voor een video over deze tentoonstelling.

Deelnemende kunstenaars: Carl Heyward uit de Verenigde Staten, Akiko Suzuki uit Japan, Marc Janssens uit België, Marco Cotroneo en Massimo Nota uit Italië, Anneke Hodel-Onstein, Michael Oberlik en Peter Kohl uit Oostenrijk, Vered Gersztenkorn uit Israël en Frans van Viegen en Ron Weijers uit Nederland.

Pulchri Studio maakt gebruik van de KunstKoopregeling van het Mondriaan Fonds