De Groote Oorlog verbeeld

21 okt 2018 t/m 11 nov 2018
  • Mesdagzaal

Op 21 oktober om 14.00 uur vindt de officiële opening plaats door Dannie ten Zweege, schrijfster en publicist, met de presentatie van haar recent verschenen boek "Neem mijn jeugd, die stierf vandaag, Kunstenaars in de frontlinie van de Eerste Wereldoorlog"

Op 11 november wordt de expositie muzikaal afgesloten met een uitvoering van 'Voices from the trenches' door Lizet van Beek (vocals) and John Nuyten (guitar).

Op 11 november van dit jaar is het 100 jaar geleden dat er een eind kwam aan de Eerste Wereldoorlog (WW1). Ondanks het feit dat Nederland neutraal was tijdens deze oorlog zijn er wel degelijk hedendaagse Nederlandse kunstenaars die in hun werk ook aandacht besteden aan de Eerste Wereldoorlog. In deze expositie wordt getoond hoe deze oorlog het werk van negen kunstenaars beïnvloedt.

Over WW1 hebben al veel kunstenaars hun gevoelens geuit. Vooral tijdens en vlak na die oorlog. Hoofdzakelijk kunstenaars die het aan den lijve hebben ondervonden maar ook kunstenaars die de herinnering aan de offers die daar zijn gebracht levendig willen houden. Deze kunstenaars komen voornamelijk uit de landen die bij WW1 waren betrokken. Maar ook in Nederland zijn er dus kunstenaars die geraakt zijn door deze oorlog. Wat zij hierbij voelen en hoe ze er naar kijken komt tot uiting in bijzondere wandvullende installaties, indrukwekkende tekeningen en schilderijen en bijzondere objecten.

Deelnemende kunstenaars in alfabetische volgorde zijn: Harold de Bree, Henk Fakkeldij, Geert Koevoets, Tonie van Marle, Rabbo Ploeger, Mieke Sampers, Henk Uitslag, Herman van Veen en Piet Zwaanswijk.

De kunstwerken zijn samengebracht in een unieke tentoonstelling die gehouden zal worden van 21 oktober tot en met 11 november in de Mesdagzaal.

Klik hier voor de uitnodiging.

Pulchri Studio maakt gebruik van de KunstKoopregeling van het Mondriaan Fonds.

Pulchri Kunstenaars