Een visie in beeld: Cees Post en Anne Rose Regenboog:

6 mei 2017 t/m 7 jun 2017
  • Tuingalerie

Opening zaterdag 6 mei om 15.00 uur

Cees Post en Anne Rose Regenboog

Zaterdag 6 mei 2017 opent Carin Reinders, directeur van het CODA Museum in Apeldoorn, de tentoonstelling Een visie in beeld waarin een overzicht van de werkstukken van edelsmid Cees Post te zien is. De opening is om 15.00 uur in de Louis XV-zaal van Pulchri Studio.

Ter gelegenheid van zijn 75e verjaardag laat Cees Post in de Tuingalerie van Pulchri sieraadobjecten zien uit de periode 2008 tot nu. De werkstukken liggen op het grensgebied van sieraad en reliëf in klein formaat. De vormgeving van zijn sieraadobjecten is te omschrijven als “grafisch constructief” met een monumentaal karakter. Het gebruikte materiaal is voornamelijk 1e-gehalte zilver. De sieraadobjecten worden in vlakken opgebouwd waarna er met zilver een lijnenspel op wordt uitgevoerd. Hierdoor, en door gebruik te maken van de eigenschappen van het zilver, ontstaan interessante grafische effecten.

Post toont in Een visie in beeld aan de hand van zijn sieraadobjecten zíjn visie op geometrische kunst.  

Anne Rose Regenboog is door Post als gast-exposant uitgenodigd. Zij laat draadkubussen en werken in acryl zien. Anne Rose maakt - net als Post - serieel werk vanuit een elementaire vorm. Aanvankelijk met sieraden, maar met haar draadkubussen kan zij haar visie beter in beeld brengen. In haar eigen woorden: “Het was frustrerend te merken dat al mijn mooie studies vaak maar in een kleine serie sieraden naar buiten kwamen en dat er zoveel verborgen bleef voor de toeschouwer omdat de vormen niet draagbaar zijn”.

Voorafgaand aan de officiële opening door Carin Reinders presenteert Ingrid Blans het boekje Een visie in beeld; het is een supplement op de monografie Een grafisch concept*, die aan Cees Post is gewijd en in 2007 verscheen. Boek en supplement zijn tijdens de tentoonstelling verkrijgbaar. 

* Een grafisch concept | CEES POST – Uitgave Haags Palet, 2007 – auteur: Ingrid Blans

Met dank aan Stroom, Den Haag.

Tuingalerie, 6 mei t/m 7 juni 2017

Pulchri Kunstenaars