Genomineerden Van Ommeren de Voogt Prijs

20 mei 2017 t/m 11 jun 2017
  • Hardenbergzaal

De tentoonstelling wordt geopend op 20 mei om 17.00 uur door Anna de Voogt.

De drie genomineerden van de Van Ommeren de Voogt Prijs 2016 zijn Tchavdar Iliev: de winnaar en Ferial Kheradpicheh en Dana LaMonda. Zij krijgen naar aanleiding van de nominatie deze tentoonstelling aangeboden.

Uit het juryrapport:

Tchavdar Iliev met het werk: Steenbok ......Het werk heeft een enorme aantrekkingskracht, bezit een mooie grafietkleur en is prachtig in balans, strak en goed uitgevoerd. Het heeft een stoerheid waar het prettig naar kijken is. En hij kijkt je ook aan. Het is een esthetisch werk waarin kubisme en futurisme elkaar ontmoeten.
Ferial Kheradpicheh met het werk: Reconstructie, fotocollage De jury vindt dat dit werk een fijne tussenvorm heeft gevonden van abstract en figuratief waarbij het een prachtige stilte en harmonie uitstraalt. Over alles is nagedacht, het materiaal, de relatie tussen de onderdelen en ook de inlijsting. Het geheel is afgewogen en afgemeten er zit een ruwheid in waarbij de gelaagdheid je bezig blijft houden.......
Dana la Monda met het werk: Vanishing Point Dit werk laat een geheimzinnige diepte zien, mysterieus, alleen en verlaten. Het straalt koude uit maar is toch lichtgevend. Het trekt de aandacht en nodigt uit tot 2x langslopen. De jury ervaart ook een unheimisch gevoel, een schuldig interieur in een onschuldig landschap. Het werk is in zijn geheel esthetisch en zet aan tot verontrustende gedachten. Daarnaast roept het werk vragen op en dat is een van de belangrijke effecten van kunst.

Hardenbergzaal, 20 mei t/m 11 juni 2017 (1e Pinksterdag gesloten, 2e Pinksterdag geopend)