Gratis is het woord niet

11 mei t/m 30 jun 2013
  • Mesdagzaal
  • Tuingalerie

‘s ochtends vroeg / ruikt de hals / van hoer C. / naar sardientjes

Zo begint het gedicht ‘Gratis is het woord niet’ dat Arnon Grunberg schreef aan het begin van zijn schrijfcarrière. Het gedicht verhaalt over een jongeman en een prostituee.

33 kunstenaars uit diverse kunstdisciplines zijn uitgenodigd om een kunstwerk te maken als reactie op dit gedicht: striptekenaars, fotografen, beeldhouwers, cartoonisten, couturiers, kunstschilders, videokunstenaars,  en een parfumcomponist. Er waren twee richtlijnen, het werk moet nieuw zijn, en figuratief. De groepstentoonstelling die zo ontstaat is een samenspel tussen beeld en tekst, en een spannende combinatie van kunst en populaire cultuur.

haar kut / is een aquarium / ze zei / ik stop er van alles in / de helft vind ik niet meer terug

Hard, beeldend en uitgekleed proza is het, en roept uitersten aan reacties op. De een geniet van de metaforen, de ander gruwelt van het vrouwbeeld.

De opening is op zaterdag 11 mei om 17.00 uur in de Mesdagzaal. Coba Cabana is uw charmante gastvrouw.

Aan de opening gaat een debat vooraf, geleid door Jojanneke van den Berge, met deelname van journalist Renate van der Zee. Start om 15.30 uur.

Voor meer informatie, ga naar: www.gratisishetwoordniet.nl of www.facebook.com/gratisishetwoordniet

Deelnemde kunstenaars: Pat Andrea, Merel Barends, Karel Bodegom, Milan Boonstra, Rommert Boonstra, Jan Cupido, Lita Cabellut, Angelin Dekker, Marlies Dekkers, Iris van Dongen, Hadassah Emmerich, Peter George d'Angelino Tap, Herman Gordijn, Jakob de Jonge, Kamagurka, Rob Komen, Hein de Kort, Sjaak Korsten, Gabriel Kousbroek, Corinne Kruger, Jeroen de Leijer, Pepeyn Langedijk, Lilith Love, Bridget Maasland, Sanja Marusic, Arthur Mulder, Tamara Muller, Barbara Perquin, Rahi Rezvani, Charlotte Schleiffert, Monique Sluyter, Tinkebell, Aat Verhoog, Juliette Wermenbol, Peter Zwaan