Hagenaars zonder Isaac

3 jul 2012
  • Tuingalerie

De schittering van oude en nieuwe waarde in "Den Haag zonder Isaac"

Gedurende de zomer vindt in Den Haag de Isaac Israels manifestatie plaats met tentoonstellingen op vijf locaties: het Haags Historisch Museum, Muzee Scheveningen, Panorama Mesdag, het Louis Couperus Museum en het Haags Gemeentearchief. Met Willemien de Vlieger-Moll ( de initiator van de Isaac Israels manifestatie) en Karel Bodegom van Bas van Pelt- die het tentoonstellingsconcept van de expositie bij Pulchri heeft ontwikkeld- willen we een speciale bijeenkomst organiseren.
Voor 3 juli a.s. hebben we het volgende programma samengesteld:Vanaf 15.00 uur ontvangst met thee bij Bas van Pelt (gevestigd in de Lange Houtstraat 15 b, Den Haag)
Om 15.20 uur zal Karel van Bodegom een inleiding geven over kunst in een privé omgeving, het gedachtengoed van Bas van Pelt en de visie hierop van Isaac Israels, Louis Couperus etc. Daarna gaan we naar het Haags Historisch Museum, waar we worden rondgeleid door Willemien de Vlieger-Moll.
Vervolgens wandelen we naar Pulchri waar Willemien in de Tuin Galerie een introductie zal verzorgen over haar boek 'Isaac Israels in Den Haag'. Het geheel wordt besloten met een borrel waarbij ook de expositie van Lisette Huizenga en Brigitte Spiegeler bekeken kan worden. Zij hebben werk gemaakt geïnspireerd op een drietal werken van Isaac Israels.

 De kosten voor bezoek aan het museum en de rondleiding bedragen € 15,-. 

 Wilt u deze middag graag bijwonen, dan kunt u een mailtje sturen aan mail@bspiegeler.nl of lieshuis@hotmail.com .

 

 Pulchri Kunstenaars