Hollandse Aquarellistenkring

29 okt 2016 t/m 20 nov 2016
  • Hardenbergzaal
  • Mesdagzaal
  • Weissenbruchzaal

Een tentoonstelling van de Hollandse Aquarellistenkring is een feest, een festival, een bacchanaal van licht en kleur, van vorm en betekenis, van vakmanschap en liefde voor het leven. De bezoeker wordt getrakteerd op, geconfronteerd met een grote verscheidenheid aan stijlen en opvattingen, werkwijzen en onderwerpen, realisme en abstractie, ideeën en concepten. Wat de exposanten gemeen hebben is, hoe verschillend ook ingezet, de techniek: waterverf op papier. De maakwijze van ieder werk is navolgbaar: correcties, overschilderingen zijn niet mogelijk. Elke tentoonstelling van de Hollandse Aquarellistenkring is een kijkavontuur dat soms niet in een keer te bevatten is. Het belooft een spectaculaire salon te worden, waar ook de beeldhouwers Lon Pennock, Eja Siepman van den Berg en Wendelien Schönfeld aan deelnemen.

De Hollandse Aquarellistenkring werd in mei 1945 opgericht door Otto B. de Kat, Charles Roelofsz en Kees Verwey, in het Haarlemse atelier van laatstgenoemde. Voor meer informatie zie: hollandseaquarellistenkring.nl.

De tentoonstelling wordt op zaterdag 29 oktober 2016 om 14.00 uur geopend door Sipke Huismans, voorzitter van de Hollandse Aquarellistenkring, met muzikale omlijsting van het Frankfurter Polka Trio.

Mesdag-, Weissenbruch- en Hardenbergzaal, 29 oktober t/m 20 november 2016

Afb.: Kees Slegt