Ilse van den Berk

22 jun t/m 10 jul 2013
  • Tuingalerie

Das Schwarze Revier Revised.
Deze tentoonstelling toont het proces van inspiratie naar uiteindelijk werk. Dit project is anders dan mijn andere werken. De inspiratiebron van het werk is geen vrije keus. Uitgangspunt is een weekkalender met foto's van Heinrich Hauser. Hauser was een Duits fotograaf van het begin van de vorige eeuw. Hauser heeft de foto's gemaakt rond 1928, de industrie was in opkomst, huizen werden gebouwd om de werknemers onderdak te geven. De foto's van Hauser zijn een mooi tijdsdocument van het Ruhrgebied rond 1928 en sluiten aan bij mijn fascinatie voor industrie en zwart wit fotografie.
2011 stond in het teken van deze tijdsdocumenten. Ik probeer in mijn schilderwerken echter niet de geschiedenis weer te geven, zoals Hauser doet, maar ik probeer bovenal mijn eigen proces in zicht te krijgen en hierdoor beter tot de essentie van mijn werk te komen.
Tijdens de expositie kunt u de verschillende stappen zien die tijdens het proces genomen zijn. Niet het gehele proces van een week, maar stukjes uit de verschillende processen die zo gezamenlijk het hele proces zichtbaar maken. Het eindresultaat laat zien wie ik als schilder ben en waar voor mij de essentie ligt in mijn schilderwerk.
www.ilsevandenberk.nl

Pulchri Kunstenaars