Ingeborg Müller - Mediterrane herfst

21 dec 2019 t/m 21 jan 2020
  • Tuingalerie

De tentoonstelling wordt geopend op 21 december 2019 om 17:00 uur door Max Lerou, dichter en partner van Ingeborg.
Muzikale ondersteuning is er van saxofonist Nicko Christiansen, bekend van o.a. Livin' Blues Experience.

Mediterrane herfst is de tweede solotentoonstelling in Pulchri Studio van beeldend kunstenaar Ingeborg Müller.

Opgeleid aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, de Vrije Academie en het 'Sir John Cass College of Arts and Crafts’ in Londen, specialiseerde de veelzijdige Müller zich aanvankelijk in portretschilderen.
Door de jaren heen creëerde zij vele tekeningen, etsen, schilderijen en bronzen, waaronder een portretkop van Simon Carmiggelt. Dit beeld bevindt zich in Wijkcentrum de Kronkel aan het Haagse Westeinde, de straat waar Carmiggelt opgroeide boven de hoeden- en pettenwinkel van zijn moeder. 
De tentoongestelde schilderijen vinden hun oorsprong in een reis door Marokko en aansluitend tijdens een verblijf in de regio Valencia, waar Müller als artist in residence een maand lang werkte in een atelierwoning, haar ter beschikking gesteld door de Culturele Stichting Knecht-Drenth.
In de Tuingalerie van Pulchri is o.a. een vijf meter lang doek te bewonderen. Dit panorama toont in zeven taferelen het omliggende landschap en een bonte stoet van mensen. De schilderijen van Ingeborg Müller stralen naast mysterie een warme gloed uit. In prachtige herfstkleuren sluiten de Marokkaanse taferelen naadloos aan bij die van Spanje.

Pulchri Studio is gesloten van maandag 23 december 2019 t/m 1 januari 2020.

Pulchri Studio maakt gebruik van de KunstKoopregeling van het Mondriaan Fonds.

Pulchri Kunstenaars