Jurjen de Haan & Maarten van Dreven

13 jan 2019 t/m 3 feb 2019
  • Mesdagzaal

De tentoonstelling wordt geopend op 13 januari om 16.00 uur, door Pien Hazenberg. Klik hier om de openingsspeech te downloaden. De sociëteit blijft na 17.00 uur geopend voor een hapje of een drankje.

Op 18 januari is Mesdagzaal gesloten en de tentoonstelling niet te bezichtigen wegens verhuringen in de zaal.

Ter nagedachtenis aan de Haagse kunstenaars Maarten van Dreven (1941-2001) en Jurjen de Haan (1936-2018) zal een unieke expositie plaatsvinden. Na het plotseling overlijden van Jurjen de Haan op 8 maart 2018 had zijn naaste familie de behoefte om de nalatenschap van Jurjen (voornamelijk kunstwerken van hem en Maarten) veilig te stellen voor diegenen die hier belangstelling voor hebben en deze kunstwerken op waarde weten te schatten.

Jurjen de Haan en zijn levenspartner Maarten van Dreven waren de vertegenwoordigers van het fotorealisme. Jurjen de Haan riep met zijn kleurige portretten, motorrijders en poëtische associaties een fantasierijke, onbezonnen wereld op, waarin de felle Cobra-kleuren het Haagse, grijze coloriet ontmoetten.

Maarten van Dreven werkte, net als Jurjen de Haan, het liefst op groot formaat, met als onderwerp verstilde maskers en lichaamsbeschermers, uitgewerkt in uiterst zorgvuldige tekeningen. Zijn achtergrond als modeontwerper is duidelijk aanwijsbaar. Maarten van Dreven was een begaafd portrettist.

Jurjen de Haan en Maarten van Dreven waren beiden jarenlang inspirerende docenten aan de Akademie voor Beeldende Kunsten te Arnhem (ABKA).

Op 12 januari 2019 zijn de bovenzalen gesloten. De sociëteit  is vanaf 17.00 uur gesloten.

Pulchri Studio maakt gebruik van de KunstKoopregeling van het Mondriaan Fonds.

Pulchri Kunstenaars