Jurjen de Haan & Maarten van Dreven - De tovenaar tovert nog steeds

31 aug 2019 t/m 15 sep 2019
  • Mesdagzaal

De tentoonstelling wordt geopend op zaterdag 31 augustus 2019 om 15.00 uur, door Frans de Leef, voorzitter bestuur Pulchri Studio. Wegens het grote succes aan het begin van dit jaar en voor eenieder die destijds niet de kans heeft gehad de tentoonstelling te bezoeken volgt er een tweede tentoonstelling ter nagedachtenis aan de Haagse kunstenaars Maarten van Dreven (1941-2001) en Jurjen de Haan (1936-2018). 

Na het plotseling overlijden van Jurjen de Haan op 8 maart 2018 had zijn naaste familie de behoefte om de nalatenschap van Jurjen (voornamelijk kunstwerken van hem en Maarten) veilig te stellen voor diegenen die hier belangstelling voor hebben en deze kunstwerken op waarde weten te schatten.

Jurjen de Haan en zijn levenspartner Maarten van Dreven waren de vertegenwoordigers van het fotorealisme. Jurjen de Haan riep met zijn kleurige portretten, motorrijders en poëtische associaties een fantasierijke, onbezonnen wereld op, waarin de felle Cobra-kleuren het Haagse, grijze coloriet ontmoetten.

Maarten van Dreven werkte, net als Jurjen de Haan, het liefst op groot formaat, met als onderwerp verstilde maskers en lichaamsbeschermers, uitgewerkt in uiterst zorgvuldige tekeningen. Zijn achtergrond als modeontwerper is duidelijk aanwijsbaar. Maarten van Dreven was een begaafd portrettist.

Jurjen de Haan en Maarten van Dreven waren beiden jarenlang inspirerende docenten aan de Akademie voor Beeldende Kunsten te Arnhem (ABKA).

Op 4 september is de zaal wegens een verhuring gesloten.

Pulchri Studio maakt gebruik van de KunstKoopregeling van het Mondriaan Fonds.