Katerina Coufalova

17 mei t/m 5 jun 2014
  • Klinkenberggalerie I
  • Klinkenberggalerie II

"Het Jubileum"

Tijdens deze tentoonstelling, gewijd aan de boom, wordt voornamelijk nieuw grafisch werk van Katerina Coufalova geëxposeerd.

"Afdrukken van de boom, het lichaam, zijn innerlijke kalender, die zichtbaar wordt nadat zijn leven is gestopt. Dat is op dit moment mijn passie. Ik wil graag het leven vieren, maar ook even stil staan bij de dood, want het is een onlosmakelijk onderdeel van het leven.
Natuur is hier de kunstenaar ik maak haar werk alleen zichtbaar, omdat ik er schoonheid in zie, die ik graag met anderen wil delen".

Tevens wordt een aantal pianowerken, voor het eerst als complete serie, tentoongesteld. Kijkkasten met pianotoetsen en gedichten, aangevuld met andere werken ontstaan uit oude piano-onderdelen, ingelijst als abstracten. Ook een grote houtsnede van een piano "het Verlangen" is tijdens deze tentoonstelling te zien. De expositie presenteert werk van een veelzijdig en ambachtelijk graficus op een intrigerend moment in haar ontwikkeling als kunstenaar, met zowel puur grafisch werk als 3D-objecten.

Pulchri Kunstenaars