Kunst en Ruimte

14 mrt 2015 t/m 29 mrt 2015
  • Mesdagzaal

Kunst en Ruimte is van 7 t/m 29 maart te zien in de Mesdagzaal van Pulchri Studio.
De openstelling is op 7 maart; de officiële opening zal plaatsvinden op zaterdag 14 maart om 17.00 uur door Benno Tempel, directeur van het Gemeentemuseum.

'Architectuur is de moeder van alle kunsten’ (Michelangelo Buonarroti)

 
Rainer Bullhorst - kunstenaarlid en architect -  is curator van de tentoonstelling over Kunst en Ruimte in de Mesdagzaal. 

 De mens denkt bij het begrip ‘ruimte’ vaak alleen aan architectuur, maar er is veel meer. In deze expositie worden verbanden gelegd tussen de verschillende manieren om ruimte te gebruiken.   Met name wordt de speciale relatie tussen architectuur en beeldende kunst opnieuw onder de aandacht gebracht. Ook dans en video komen hierbij aan bod, er wordt een video vertoond  van de bekende Amerikaanse choreograaf Glen Tetley, 

Annemarie Petri, één van de exposanten, maakt  prenten die uitnodigen om lang en zorgvuldig te bekijken. Zij ontwierp een woon- werkpaleis voor Willem-Alexander dat helemaal voldoet aan de eisen van deze tijd. 

De meest indrukwekkende ruimte is misschien wel het luchtruim. Cora Beijersbergen van Henegouwen zal een kunstwerk exposeren dat naar aanleiding van een gedicht van Schiller gemaakt is:
“Eilende Wolken! Segler der Lüfte!  Wer mit euch wanderte, mit euch schiffte! Grüsset mir freundlich mein Jugendland!”

Verder zijn er o.a. ontwerpen van Auke de Vries te zien, foto’s van Theo Bos en een groot werk van Sasja Hagens. Ook externe kunstenaars zoals Dre Devens, Eric Vreedenburgh, Max Boekholt, Janice Boekholt, Kees Verschuren en Helen van der Veen doen mee aan deze expositie.

  (Afgeleid van de originele tekst van Margreet Hofland)

Afwijkende openingstijden:
17 maart v.a. 15.30 uur gesloten | 19 maart de hele dag gesloten | 21 maart v.a. 15.00 uur gesloten

Op  zondag 22 maart om 15.00 uur wordt er een Borrel & Praat gehouden met enkele deelnemende kunstenaars.
Toegang is gratis.