Leslie Gabriëlse, Zomer Tijd

16 jul 2016 t/m 10 aug 2016
  • Tuingalerie

"Mijn belangstelling voor het werken met textiel ontstond gedurende mijn opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Rotterdam (1959–1963) Een onderdeel van de opleiding aldaar was het, naar eigen ontwerp, bedrukken van stoffen. Het aan en elkaar naaien van stof met naald en draad was eveneens onderdeel van de opleiding.

In die tijd zijn mijn stof applicaties ontstaan. Het is mijn voorkeur gebleven om met dit materiaal te werken.

Vervaardigde in de loop der tijd verschillende grote “kleden”. Veel daarvan in opdracht van bedrijven en particulieren. Naast deze applicaties in stof, maak ik ook collages (Junioren genaamd) en tekeningen: hoofdzakelijk landschappen en portretten. Een van mijn eerste opdrachtgevers was Pieter Lutz. Had toen nog weinig ervaring met het portretteren in stof. Na enige bedenktijd vond ik een oplossing ; het vervaardigen van een kleed waarop de drie gebroeders Lutz afgebeeld (“De Gebroeders Lutz” 1975, hoogte 225 cm.- breedte 250 cm.) Het gezamenlijk afbeelden van de broers benadrukte de gelijkenis van deze drie bekende toneelspelers.

Bij mijn portretwerk gebruik ik regelmatig acrylverf in combinatie met stof om het resultaat verder te verfijnen. Naast werk in opdracht maak ik ook “vrije” werkstukken, naar eigen idee en inspiratie." - Leslie Gabriëlse

www.gabrielse.com 

De opening zal op zaterdag 16 juli om 15.00 uur verricht worden door Pim Vermeulen, oud-voorzitter Raad van Bestuur Bank Nederlandse Gemeenten.

Tuingalerie 16 juli t/m 10 augustus 2016 

Pulchri Kunstenaars