Mari Hofman - Mushrooms and Landscapes

1 apr 2017 t/m 3 mei 2017
  • Tuingalerie

Opening zaterdag 1 april om 16.00 uur door Mark Sturkenboom.

Tuingalerie, 1 april t/m 3 mei 2017 - gesloten op zondag 16 april (1e Paasdag) en donderdag 27 april (Konningsdag)

"Tekenen is voor mij een heel primair proces. Het ontstaat vanuit een directe impuls die een fysieke uiting voortbrengt. Ik wrijf als het ware het grafiet en pastel in het papier. Alles is erop gericht om een duidelijk en sterk beeld te ontwikkelen.

Mijn tekenproces kenmerkt zich door het creëren van basis, waarna er een periode van terugkomen en wegleggen volgt. Zelfs maanden later kan ik besluiten toevoegingen of aanpassingen te maken. Gedurende het tekenen ontstaat het transformatieproces. Uit de vertalingen daarvan wil ik een bepaald gevoel of verbeelding oproepen waaruit een waarneembaar product voortkomt.

Mijn werk kenmerkt zich in de poging tot beter falen en om via tekenen een aangename vorm van melancholie te ontwikkelen. Voor zowel mijzelf de kunstenaar, als de toeschouwer. In het tekenproces is herhaling voor mij een belangrijk onderdeel. Ik probeer in het proces een ervaring op te roepen. De cyclus van de herhaling en het leggen van verbanden maakt dat ik steeds dichter kom bij wat mijn weergave is.

Mushrooms
Ik heb onder meer een sterke fascinatie voor paddenstoelen en zwammen. Mushrooms bieden mij een schat aan inspiratie op het gebied van kleur, vorm en groeiwijze. Het is dan ook een zoektocht naar een zo groot mogelijke intensiteit die ik in mijn werk wil belichten vanuit meerdere invalshoeken.

Landscapes
Niet het karakter, maar het landschap staat hier centraal. De landschappen als ontwerp voor een 'afwerkplek' is mijn uitgangspunt en daarom ook een steeds terugkerend element. In deze werken heb ik in deze tragische locatie gezocht naar een sprankje hoop, een alternatief of zelfs een uitweg wellicht.

De werken die in de Tuingalerie worden getoond, vormen een veelzijdige variatie van niet alleen de interpretatie van mijn waarneming op verscheidene onderwerpen, maar ook het toepassen van verschillende materialen en media. De herhaling in het tekenproces, de ervaring waarnaar ik suggereer, staan centraal in de series Mushrooms and Landscapes." - Mari Hofman

Pulchri Kunstenaars