Marie-Antoinette Courtens

16 mrt t/m 7 apr 2013
  • Mesdagzaal

Het Spaanse licht op mystieke wijze gevangen
Marie-Antoinette Courtens (1944),Oss) reflecteert in haar fotografie, schilderijen en grafische werk haar stemmingen alsook de klimatologische en fysisch geografische omstandigheden waarin zij verkeert. Zij poogt zich door middel van haar werk te verzoenen met de natuurlijke wereld om zich heen.
Dat zij slechts vier à vijf maanden per jaar in Nederland woont en werkt en het overige deel op Ibiza, is dan ook uit haar werk af te leiden. Op Ibiza - teruggetrokken en geheel op zichzelf - in haar atelier op een matig beboste berghelling, ging zij tot enkele jaren geleden gedreven en monomaan de strijd aan met het schildersdoek. In 2009 heeft zij noodgedwongen haar oorspronkelijke atelier verlaten voor een plek aan zee. Was haar werk vervaardigd in het atelier op de berghelling rood en aardedonker van kleur, in haar nieuwe atelier aan de zee is het veelal blauw.|
Gevoed door het Spaanse daglicht en de natuurlijke omgeving ontstaan op Ibiza de kleurrijke acryldoeken; haar grafische werk daarentegen maakt zij eerder in Nederland of Kasterlee (België).

Opening op zaterdag 16 maart om 16.00 uur door Coen de Bruin, ondernemer.


Mesdagzaal, 16 maart t/m 7 april 2013

Zondag 24 maart om 16.00 uur gesloten
1e paasdag gesloten, 2e paasdag geopend.

Pulchri Kunstenaars