Ode aan de Natuur

14 jun t/m 6 jul 2014
  • Hardenbergzaal

Karin van der Meul afgestudeerd aan de kunstacademie te Arnhem  en Erik Ketel in 2009 afgestudeerd als ‚ “conceptueel initiërend  autonoom fotograaf” aan de Fotoacademie te Amsterdam, presenteren van 14 juni tot 06 juli a.s. in de Hardenberg galerie van Pulchri Studio in Den Haag hun duo-tentoonstelling onder de titel ‚Ode aan de natuur’.

Het ‘hart’ van de tentoonstelling bestaat uit een selectie van beelden uit hun gemeenschappelijk project Natuur. Speciaal voor dit project fotografeerden Karin en Erik  natuur als zijnde „minimaal beïnvloed is door menselijke activiteit” en Karin nog de mens toegevoegd met uitgangspunt „karakter”.

Basis van de toontentoonstelling is conceptuele samenhang van de beelden. Het werk van Erik begint bij abstractie en eindigt bij een vorm van toegankelijkheid en schoonheid van de natuur in een vorm van een matrix van 9 beelden. Deze toegankelijkheid en schoonheid vormt de brug en een begin naar het werk van Karin waar de menselijke aanwezigheid, de elementen warmte en afstotelijkheid de basis vormen.

Naast de beelden uit hun gemeenschappelijk project selecteerden zij ieder een aantal foto’s uit hun persoonlijke projecten. Karin toont enkele kleine series uit de lopende projecten „ for who I am”  en Erik  presenteert een serie met als thema „licht” .

Opening zaterdag 14 juni om 18.00 uur door Prof.Dr.Ing. Dave Blank

 

14 juni t/m 6 juli 2014

Hardenbergzaal

Pulchri Kunstenaars