Paul van Hulzen & Erik Ketel

2 jun t/m 24 jun 2012
  • Hardenbergzaal

Tentoonstelling ‘Functionele Abstractie’

 Paul van Hulzen en Erik Ketel, beiden in 2009 afgestudeerd als ‘autonoom fotograaf’ aan de Fotoacademie in Amsterdam, presenteren van 2 tot 24 juni a.s. in de Hardenbergzaal hun duo-tentoonstelling onder de titel ‘Functionele Abstractie’.

Het ‘hart’ van de tentoonstelling bestaat uit een selectie van beelden uit hun gemeenschappelijk project Bauhaus. Speciaal voor dit project fotografeerden Erik en Paul interieurs van gebouwen ontworpen tijdens de jaren van de invloedrijke Bauhaus-scholen in de Oost-Duitse steden Weimar en Dessau (1919-1933).

Het gemeenschappelijke engagement van beide fotografen met de architectonisch en artistiek spraakmakende Bauhaus-periode wordt uitgedrukt in sterk contrasterende beelden die kenmerkend zijn voor hun zeer uiteenlopende beeldtaal: Erik Ketel ‘conceptueel initiërend’, Paul van Hulzen ‘esthetisch en schilderkunstig’.

Naast de beelden uit hun gemeenschappelijk project selecteerden de fotografen ieder een aantal foto’s uit hun persoonlijke projecten. Paul van Hulzen toont enkele kleine series uit de lopende projecten ‘German Places’ en ‘Complicity’, Erik Ketel presenteert een bijzondere sequentie van beelden gekoppeld aan speciaal hiervoor gecomponeerde muziek.

Opening op zaterdag 2 juni om 17.30 uur

Pulchri Kunstenaars