Rinske Former - Op zoek naar Tír na nÓg

16 nov 2019 t/m 8 dec 2019
  • Hardenbergzaal

Stichting Van Vlissingen Art Foundation werd in 2008 opgericht en heeft als doel het bevorderen, stimuleren en ondersteunen van kunst in het algemeen en de hedendaagse kunst in het bijzonder. 

In 2019 ondersteunt De Van Vlissingen Art Foundation kunstenaar Rinske Former (1991). Ze koos voor een reis naar Ierland, het land van de groene heuvels met een rijke cultuur en historie. Rinske Former is een kunstenaar die zichzelf bezig houdt met de grenzen van het menselijk bestaan. Voor haar werk maakt Rinske voornamelijk gebruik van fotografie. Maar ook sculpturen en tekst zijn een onderdeel van haar werk. Ze hoopt met haar werk vooral mensen te raken en hoop te bieden. De tentoonstelling wordt aangevuld met geluidsfragmenten. Tijdens de besloten opening zal een boek met het werk van Rinske Former gepresenteerd worden.

Rinske studeerde fotografie aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den-Haag en heeft in 2016 haar studie afgerond. Daarna startte ze een master aan de St. Joost in Breda. 

Naast het werk van Rinske Former, presenteert de Van Vlissingen Art Foundation werk van kunstenaars die zij in de afgelopen 9 jaar hebben gesteund. Dat zijn op alfabetische volgorde: Peter Blokhuis, Erik de Bree, Nathalie Duivenvoorden, Eppe de Haan, Tomas Hillebrand, Scarlett Hooft Graafland, Vincent Mock, Sophie Steengracht & Bastiaan Woudt.

Bekijk nu via deze link, de mini-docu om een diepere kijk te krijgen in het verhaal achter de prachtige foto’s van Rinske Former.

I.v.m. verhuringen zijn de bovenzalen op 27 novembver a.s. gesloten.

Pulchri Studio maakt gebruik van de KunstKoopregeling van het Mondriaan Fonds.