Roest blijft roest: Araun Gordijn en Teun Berserik

6 mei 2017 t/m 7 jun 2017
  • Klinkenberggalerie I
  • Klinkenberggalerie II

Opening zaterdag 6 mei om 17.00 uur door Teun Berserik

Roest blijft roest

Het was het jaar 1975 dat beide heren elkaar voor het eerst ontmoeten. Als beeldend kunstenaar, maar ook liefhebbers van klassieke automobielen. Met de internationale stroming Pop Art, toen nog vers in het het geheugen, was de automobiel als triviaal object een mooi onderwerp voor hun schilderwereld. Teun ontwikkelt zich vooral als striptekenaar; Araun schildert eigenlijk geen voorstelling zonder een auto in het beeld.

Hun stijl van werken is vooral realistisch te noemen. “What you see is what you get”? Bij nader beschouwen is er evenwel veel schilderkunstigs te ontdekken, dus geen gladde perfectie. De situeringen van Teun zijn over het algemeen universeel, ze zouden overal kunnen zijn. Araun bereisde de Verenigde Staten intensief. De neerslag daarvan is overduidelijk terug te vinden in zijn taferelen.

Min of meer toevallig was een gezamenlijke vriend bezig met het afronden van een publicatie over de bijzondere geschiedenis van een autokerkhof in België. Ook voor de beide schilders was deze sloperij een bekende en inspirerende locatie.

Auteur Maarten Swarts zal tijdens de opening zijn nieuwe boek presenteren. Een verrassende aanvulling op de auto-schilderijen expositie.

Klinkenberg I&II, 6 mei t/m 7 juni 2017

Pulchri Kunstenaars