Scènes van Lucebert en anderen

15 dec t/m 13 jan 2013
  • Mesdagzaal

"Scènes van Lucebert en anderen"

Verkooptentoonstelling  uit de grafiekverzameling van Mr. F.H.Piket, met werk van gerenommeerde kunstenaars voor een aantrekkelijke prijs

 Mr. F.H.Piket was gedurende zijn leven kunstlievend lid van Pulchri. Hij was een fervent kunstverzamelaar met een ruime belangstelling voor grafiek, schilderkunst en beeldhouwkunst en heeft gedurende zijn leven een uitgebreide verzameling opgebouwd.
Bij testament heeft mr. F.H. Piket een stichting opgericht. Stichting Mr. F.H. Piket heeft ten doel "het bevorderen van het artistieke klimaat te 's-Gravenhage, met name op het gebied van schilder-, toneel- en danskunst". De stichting tracht haar doel te bereiken door het toekennen en uitloven van jaarlijkse prijzen aan drie jonge (onder de dertig jaar) veelbelovende kunstenaars op dit gebied.
Het bestuur van Stichting Mr. F.H.Piket heeft Pulchrivoorzitter Siebrand Weitenberg verzocht een tentoonstelling te organiseren waarin een deel van de kunstverzameling van de heer Piket zal worden getoond en is van mening dat een fraaie selectie is gemaakt van de grafiek uit de verzameling van de heer Piket.

De tentoonstelling wordt zaterdag 15 december om 17.00 uur geopend door de heer dr. Henk Dennert, voorzitter van de Stichting Mr. F.H. Piket.