SHADOW AND LIGHT

26 jan 2019 t/m 19 feb 2019
  • Voorhoutgalerie

De tentoonstelling wordt geopend op zaterdag 26 januari om 16.00 uur door Leo van Lien, voormalig directeur museum van lien en verzamelaar.

Margreet Hofland in het Pulchri Magazine :
......“Ben ik grafisch ontwerper? Nee. Ben ik kunstenaar? Nee. Ben ik architect? Nee. Ben ik galeriehouder? Nee,” zegt André van Lier. Misschien werd hij het niet allemaal via de vereiste opleidingen, maar hij ís het allemaal wel.
Het laatste project van Van Lier is het ontwerpen en laten uitvoeren van glasobjecten. Hij kwam op het idee toen hij bij galerie Broft – gespecialiseerd in abstracte kunst in glas - in Leerdam was. Van Lier werd nieuwsgierig naar de ontstaansprocedure. De glasobjecten worden in een Tsjechisch glasatelier vervaardigd naar de schuimmodellen die Van Lier snijdt. De onderdelen worden daar uit glasplaten gezaagd, geslepen en waar nodig onzichtbaar aan elkaar gelijmd.“Dat is heel arbeidsintensief, het is iets dat voorbijgaat. Er zitten zoveel arbeidsuren in, dat is niet meer van deze tijd.”Een aantal van de glasobjecten bestaat uit helder glas, de lichtval voegt daarbij een extra dimensie toe. In het object lijken diagonalen en vlakken te zitten, maar dat is puur de manier waarop het licht door het glas valt. Enkele ontwerpen zijn in kleur uitgevoerd. Prachtig goudgeel, koningsblauw en helderrood. Het minimalisme, het eenvoudig blijven denken, dat is nog steeds de kracht van het werk van Van Lier. De eenvoudige vorm, blijft altijd duidelijk herkenbaar.  

Let op: Op 16 februari is de tentoonstelling gesloten i.v.m. een verhuring.

Pulchri Studio maakt gebruik van de KunstKoopregeling van het Mondriaan Fonds. 

Pulchri Kunstenaars