Simone van den Heuvel met leerlingen - Diversity

15 jun 2019 t/m 9 jul 2019
  • Tuingalerie

De tentoonstelling wordt geopend op zaterdag 15 juni om 17.00 uur, door Simone van den Heuvel, kunstenaar.
Simone van den Heuvel exposeert met 4 van haar leerlingen van de International Art Club in Den Haag: Henriëtte van Bellen, Freek Diemel, Renée Toolens en Marijke Wijnbergen.

Simone van den Heuvel, schildert zelf en bouwt installaties; haar inspiratiebronnen zijn afgelegen gebieden in de stad of daar buiten, bij voorkeur in de nacht.

Wanneer Simone lesgeeft, ondersteunt ze haar leerlingen om hun werk te versterken, door het verhelderen van wat ze met hun werk willen uitdrukken en het verbeteren van hun materiaalbeheersing. Ze richt zich op de eigenheid en de thema’s van elk van de verschillende kunstenaars, ze wil geen artistieke dubbelgangers opleiden.

Henriëtte van Bellen schildert al ruim dertig jaar in Leiden, Voorschoten, Oegstgeest en Den Haag, eerst in aquarel, later ook in acryl en olieverf. Henriëtte werkt intuïtief, ze laat het werk als het ware vanzelf ontstaan.

Freek Diemel wordt geïnspireerd door wandelen, door het bos en langs het strand. Oude binnensteden boeien hem, gelet op wat er zich allemaal heeft voorgedaan, zoals Leiden waar Rembrandt ooit liep, of Amsterdam dat een belangrijke handels- en cultuurstad werd in de ‘Gouden Eeuw’.

Renée Toolens schildert vaak in aquarel, en zoekt regelmatig de grens van figuratief en abstract op.

Marijke Wijnbergen schildert abstract, soms maakt ze collages. Ze werkt bijvoorbeeld met acrylverf, ecoline en Oost-Indische inkt. Simone: Ze speelt met vlakken en met het materiaal.

Pulchri Studio maakt gebruik van de KunstKoopregeling van het Mondriaan Fonds.

 

Pulchri Kunstenaars