SintLucas

14 jun t/m 25 jun 2014
  • Tuingalerie

Kunst en ambacht ontmoeten elkaar in Pulchri Studio.

Pulchri Studio en Mbo-vakopleiding SintLucas in Boxtel zijn een voor Nederland unieke samenwerking aangegaan. Een experiment dat interessant is, niet alleen voor die vakopleiding maar ook voor de kunstenaarsleden. Pulchri gaat na afloop van dit project na hoe de ervaringen betrokken kunnen worden bij het beleid dat het als kunstenaarsvereniging inzake kunst- en kunstvakopleidingen wil voeren.
SintLucas is een ambachtelijke MBO-vakopleiding voor textiel, leer, keramiek in alle facetten en specialisatie in decoratie en restauratie op schildersgebied.

Uniek experiment

Waaruit bestaat het experiment?
Kort samengevat: studenten van SintLucas gaan aan de slag met Pulchrikunstenaars voor het maken van een werkstuk, de bedoeling van deze samenwerking is te onderzoeken hoe het ambachtelijke zich kan laten inspireren door autonome kunst en hoe samenwerking tussen kunstenaar en ambacht elkaar kunnen beïnvloeden en bevruchten. Kunstenaars en studenten kunnen het eindproduct van deze samenwerking presenteren en te koop aanbieden tijdens de expositie in de Tuingalerie.

Voor meer informatie Mbo-vakopleiding SintLucas: www.SintLucas.nl

De tentoonstelling wordt zaterdag 24 mei om 16.00 uur geopend.