The Heavens

24 feb 2018 t/m 18 mrt 2018
  • Tuingalerie

De tentoonstelling wordt geopend op zaterdag 24 februari om 16.00 uur in aanwezigheid van Mr. Boris Zhilko, Ministre-Conseiller van de Ambassade van de Russische Federatie in Nederland
Tijdens de opening zal Michael Toorop, kunstlievend lid, een inleiding geven op de tentoonstelling en Prof. Dr. Ad van der Helm, Parochie-Vicares van Jacobus de Meerdere kerk in Den Haag, zal uitleg geven over de gebruikte religieuze teksten op de kunstwerken bij de tentoonstelling.

"THE HEAVENS"

 PULCHRILID VLADIMIR OPARA UIT MOSKOU

Middels deze expositie en daarbij gebruik makend van alle mogelijke technieken, zoals schilderijen/video's/collages en installaties tracht Vladimir Opara ons te waarschuwen. Zijn tentoonstelling verwijst naar het Bijbelse verhaal. De mens streef er altijd naar het onbereikbare te bereiken. Kijk naar het Bijbelse verhaal over Jacob en de Jacob's Ladder. Het is een gegeven dat de aarde onderdeel is van het Universum. In het Heelal heersen de universele wetten. Alles is nauw met elkaar verbonden. In onze hedendaagse moderne samenleving is men dat uit het oog verloren. Hebzucht en egoïsme vieren hoogtij! De keuze is aan de mens. De plagen waarover men spreekt in de Bijbel liggen ten grondslag aan menselijk gedrag. Kijk naar de opwarming van de aarde en de vele orkanen die onze planeet teisteren. De stijging van de zeespiegel. Alsmede de vele overstromingen, veroorzaakt door overvloedige regenval. Gevolgd door aardverschuivingen. "Gaia" doet van zich spreken!

Maar nog steeds wil het overgrote deel van de mensheid niet luisteren.

De jacht naar Winstbejag is nog altijd geopend!!

In het Hindoeïsmee is een Avatar een incarnatie/manifestatie van een goedheid. Deze manifestatie daalt neer op de aarde als gerechtigheid wordt bedreigt en het kwaad de overhand dreigt te krijgen. Een Avatar is ook een symbooltje dat gebruikt wordt bij internetforums. Zoals Whatsapp, FaceBook en Twitter. Het leven van Vladimir Opara is nauw verbonden met het Bijbelse verhaal. Hierin bijgestaan door zijn grote leifde, steun en toeverlaat Maya. 

Van 24 februari t/m 18 maart in de Tuingalerie.

U kunt hier een video bekijken van Opara's solo expositie in het Moscow Museum of Modern Art (2017 ).

Pulchri maakt gebruik van de KunstKoop regeling van het Mondriaan Fonds.

Pulchri Kunstenaars