The human and architecture

26 jan 2019 t/m 17 feb 2019
  • Klinkenberggalerie I
  • Klinkenberggalerie II

De tentoonstelling wordt feestelijk geopend op zaterdag 2 februari om 16.00 uur door Mevr. Sun Bei, directeur van het Chinees Cultureel Centrum, Den Haag, Dhr. Zhao Xu, cultureel attaché van de Chinese ambassade en wordt muzikaal omlijst door leden van het Jiangsu National Orchestra.

De Chinese kunstenaar Dai Hongqian gelooft dat traditionele Chinese architectuur, als een belangrijk onderdeel van tastbaar erfgoed, historische herinneringen bevat en een betekenisvolle betekenis heeft voor de mens. Het zijn bewijzen waaruit het leven van onze voorouders blijkt en die rijk zijn aan culturele waarden. Met de ontwikkeling van de moderne wereld verdwijnen traditionele woonwijken geleidelijk in onze samenleving die de heer Dai Hongqian motiveerde om een reeks traditionele woonarchitectuur te tekenen en zijn respect voor de wijsheid van de Ouden te tonen.
De beroemde Chinese auteur Mr. Shen Jialu nam de creaties van Dai Hongqian op in zijn artikel en schreef o.a. het volgende:

"Het schilderij van Dai Hongqian weerspiegelt de volkstradities, de geschiedenis van het culturele erfgoed, het sociale leven en de vele pracht van het menselijke karakter. Hij plaatste zijn schilderij in de context van globalisering en modernisering en herstelde de textuur van het gebouw met zachte lijnen en elegante kleuren, die de relatie tussen mens en architectuur toont. Veel mensen zijn van mening dat de gebouwen in zijn schilderij levend, flexibel, warm en ademend zijn."

Daarbij is een gezamenlijk project te zien van Zhou le Sheng, Ping He en Marijke Hennevelt, geïnspireerd door de verzen van Laotzi in de Dao de Jing.

De tentoonstelling wordt mede mogelijk gemaakt door het Chinees Cultureel Centrum Den Haag. 

Pulchri Studio maakt gebruik van de KunstKoopregeling van het Mondriaan Fonds. 

Pulchri Kunstenaars