The Incognitos

24 aug 2019 t/m 15 sep 2019
  • Weissenbruchzaal

De tentoonstelling wordt geopend op zaterdag 24 augustus 2019 om 15.00 uur door Ellen van der Schans.

In het hart van Den Haag ligt Atelier Incognito. Elke week komen daar deelnemers van meer dan tien verschillende nationaliteiten bijeen om lessen te volgen. Sinds 2011 is de bekendheid van Atelier Incognito snel toegenomen. Niet alleen vanwege de mooie, sfeervolle en gezellige ruimte, maar ook omdat er in kleine groepen, van niet meer dan 5 personen, in verschillende disciplines naast elkaar gewerkt wordt. De keuze van materiaal en onderwerp is voor iedereen vrij, maar advies en begeleiding daarbij is altijd mogelijk. 

Mansour Bakhtiar is daar een inspirerende en betrokken leraar. De onderlinge sfeer is uitstekend en vaak zijn er gezellige bijeenkomsten. Geregeld is het ook mogelijk om in de avonduren model te tekenen of te schilderen. De deelnemers leren o.a. over de werking van perspectief, de menselijke anatomie en het opbouwen van een compositie. Hierdoor kunnen ze steeds zelfstandiger werken en een eigen weg gaan volgen. En dat is het geheim van de Incognitos.

Kunst is niet alleen het leren van technieken. Het kan ook de weg openen naar zelfkennis en bewustwording. Voor het eerst gaan de deelnemers van atelier Incognito nu samen exposeren. Ze hopen dat dit een jaarlijks terugkerende gebeurtenis zal worden. 

Op 4 september is de zaal wegens een verhuring gesloten.

Pulchri Studio maakt gebruik van de KunstKoopregeling van het Mondriaan Fonds.

Pulchri Kunstenaars