Theo Beerendonk - Van impressionisme tot abstractie

23 jul 2020 t/m 16 aug 2020
  • Weissenbruchzaal

De tentoonstelling wordt geopend op 25 juli 2020 om 15.00 uur door Koos Hoogland, initiatiefnemer van het EICAS Museum. (=VOL) Helaas is het niet meer mogelijk om aanwezig te zijn bij de opening wegens het overweldigende aantal aanmeldingen. U bent van harte welkom in de periode na de opening.

Theo Beerendonk (1905-1979) was typisch een 20e-eeuwse kunstenaar. In zijn oeuvre weerspiegelen zich de ontwikkelingen die de beeldende kunst in deze eeuw doormaakte: van traditioneel tot modern.

Voor de oorlog schilderde hij in de stijl van het impressionisme kleurrijke naakten, landschappen, bloemstillevens en portretten. Na 1955 liet hij de figuratie los en stortte zich in alle stromingen die de moderne kunst voortbracht. Hij leerde zelfs lassen om eigenhandig meters hoge ijzeren sculpturen te maken. Beerendonk bleef altijd trouw aan het ambacht als basis voor de kunst. Hij was ook een zeer vakkundig etser en een autoriteit in de wereld van de grafiek. Bij de tentoonstelling zal het nieuwe boek “Theo Beerendonk, Van impressionisme tot abstractie” gepresenteerd worden.

Pulchri Studio maakt gebruik van de KunstKoop regeling van het Mondriaan Fonds.