VoorBeelden VI

27 jan 2018 t/m 18 feb 2018
  • Klinkenberggalerie I
  • Klinkenberggalerie II

De tentoonstelling wordt geopend op 27 januari om 16.00 uur door Het Team: Smul-Boom.
De nieuwe leden expositie van de Nederlandse kring van beeldhouwers

De NKvB is een landelijke kunstenaarsvereniging voor ruimtelijk werkende kunstenaars met 160 leden. Ze bestaat bijna 100 jaar en viert  in 2018 haar jubileum ook hier in Pulchri met een expositie die reflecteert op 100 jaar beeldhouwkunst.

In de Klinkenberg zalen zijn van 27 januari tot 18 februari  kunstwerken te zien van de 12  nieuwe leden. Centraal staat verwelkoming en kennismaking. De kunstwerken zijn allen ruimtelijk van aard, staan in de ruimte of hangen  aan de wand. Tevens zullen er digitale werkpresentaties te zien zijn. VoorBeelden VI is er dus ‘voor’ de kunstenaar en hun beelden maar ook ‘voor’ het publiek om inzicht te krijgen in wat er ‘voor’ het uiteindelijke beeld klaar is zich afspeelt.

De NkVB begon 1918 als een echte ‘beeldhouwers’ vereniging maar hedendaags zijn er zo veel meer technieken die onze ruimtelijk werkende kunstenaars toepassen dat er een enorme diversiteit aan werk te zien is. VoorBeelden VI is een uitdagende presentatie van bikkelhard hakwerk in steen tot fragiel elektronische bewegende beelden, breekbaar keramiek,  puur hout en nog meer. Thema’s lopen uiteen van hedendaags figuratief naar geschiedkundig verhalend  tot aan geometrisch abstract, maar allen met passie en toewijding  gemaakt.

Nieuwsgierig? U kunt hier het promotiefilmpje voor de expositie bekijken.