Voorjaarssalon & toekenning Jacob Hartog Prijs 2020

7 mrt 2020 t/m 29 mrt 2020
  • Hardenbergzaal
  • Mesdagzaal
  • Weissenbruchzaal

De Voorjaarssalon wordt op zaterdag 7 maart geopend. Zoals gebruikelijk heeft de Voorjaarssalon geen vast thema. Alle Pulchri-leden kunnen werk naar eigen keuze inzenden. Deze ingezonden kunstwerken dingen mee naar de Jacob Hartogprijs, die beschikbaar wordt gesteld door de Jacob Hartog Stichting. 

Het doel van de Jacob Hartog Stichting is het bevorderen van de beoefening van en de belangstelling voor de beeldende kunst, vooral de schilderkunst, de beeldhouwkunst  en de grafiek. Dit gebeurt door de jaarlijkse toekenning van een prijs aan een kunstenaar, lid van de Vereniging van beeldend kunstenaars, het Schilderkundig Genootschap Pulchri Studio in Den Haag.

Een dag voor de opening zal de jurering van alle ingebrachte kunstwerken plaatsvinden. De jury bestaat dit jaar uit: Ed van der Kooij (winnaar 2018), Dana La Monda, Cees van Rutten, Cesar van der Molen en de voorzitter van Pulchri Studio. Tijdens de opening zal de winnaar bekend gemaakt worden en de prijs van maar liefst € 2.500,- uitgereikt worden door Peter Hartog.