WALTZ DARLING

24 jan 2015 t/m 12 feb 2015
  • Tuingalerie

Tuingalerie 24-1 t/m 12-2-2015

Panta Rhei , De Donau Serie

Een serie Sartorial Statues gecreëerd  en verbeeld door Peter George d’Angelino Tap, getoond met halsobjecten door studenten van de zilversmeden vakopleiding  -Zadkine- te Schoonhoven.

Modefoto’s door Erik Hup 

Couturier én kunstenaar Peter George d’Angelino Tap heeft in augustus 2014 een internationaal en Europees decor te geschapen voor de viering van 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden in Maastricht.Zijn uitgangspunt voor dit publieksevenement was ‘Panta Rhei’ dit betekent ‘alles stroomt’ of ‘alles is in beweging’. Hiervoor gebruikt hij als  leitmotiv de Europese rivieren die door de verschillende landen van Europa stromen.

Peter George gaf een aantal studenten van de  Edelsmeden Opleiding in Schoonhoven de opdracht zich in te beelden dat de kronen  in de heraldiek van het land aan de ene kant van de Donau in botsing kwamen met die aan de overzijde . Het resultaat moest een kroon zijn die over het hoofd gezakt als een kraag op de schouders zou rusten .

In deze serie zijn de resultaten te zien .

Verdere detaillering in de Donau serie is de verbeelding van nationale bloemen in zwart uit gevoerd . Deze gedachte komt tot een apotheose in de tweedelige mantel die de Oekraïne verbeeld . De mantel valt in twee helften uiteen, wat hem nog bijeen houdt zijn de  zwarte zonnebloemen. Dit beeld samen met de borduursels van wapens en zonnebloemen op het kant in de jurk die onder de mantel getoond wordt. Dit beeld werd een navrante verwijzing naar de aanslag op de MH17 nadat deze ramp zich voltrokken had.

Erik Hup is een fotograaf die zich in de loop van de jaren heeft gespecialiseerd in fotografie waarbij het landschap centraal staat. In zijn autonome werk zoekt hij naar schoonheid en naar orde in de complexiteit van het landschap, waarbij vorm, textuur en licht van groot belang zijn.

Erik Hup is grotendeels autodidact, maar volgde ook cursussen bij onder meer het International Center of Photography in New York City.

In de Tuingalerie van  Pulchri  Studio wordt de Donau-serie uit deze collectie geëxposeerd van 24 januari tot en met  11 februari 2015.

Aan de expositie is voor de participerende studenten van de opleiding een prijs verbonden, drie van de elf studenten zullen genomineerd en uitgenodigd worden om een aantal vrije werken te tonen.

Openstelling zaterdag 24 januari 2015

Pulchri Kunstenaars