Willem Veerman - Een wereld in houtskool

15 dec 2018 t/m 6 jan 2019
  • Mesdagzaal

De tentoonstelling wordt geopend op 15 december om 16.00 uur door Michael Toorop, kunstlievend lid, met een welkomstwoord door Frans de Leef. Na afloop zal een salon orkest muziek uit de jaren twintig tot en met jaren vijftig ten gehore brengen.

Willem Veerman tekent verlaten gebouwen en landschappen waarin je kunt verdwalen. Zijn werk intrigeert en laat niet onberoerd.
Veerman maakt voorstellingen met houtskool – op grote vellen papier – die vaak dramatisch en duister ogen door het scherpe licht-donker effect.

“Je kunt in mijn tekeningen wandelen, het is míjn wereld, míjn verbeelding. Je ziet Charleroi, Berlijn, Boedapest. De grens, de zee, een sprookjesbos. Ik krijg inderdaad vaak de opmerking dat het werk een duistere sfeer heeft. Het is maar zoals je het ziet. Er zitten geen mensen in mijn werk, want daarmee zou je het atmosferische verliezen. Dan zou het iets illustratiefs krijgen en dat wil ik niet. Maar ik ben niet zo dramatisch als mijn tekeningen hoor, van nature ben ik best vrolijk!” zegt hij met een brede grijns.”

Klik hier voor de uitnodiging.

De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door de Stichting Pulchro Sacrum.

Pulchri Studio maakt gebruik van de KunstKoopregeling van het Mondriaan Fonds.

Pulchri (en de sociëteit) is gesloten van:
22 t/m 26 december en op 31 december en 1 januari

Pulchri (en de sociëteit) is van 27 t/m 30 december en op 2 en 3 januari van 12.00 -16.00 uur geopend

Pulchri Kunstenaars