Zomersalon

22 aug 2015 t/m 20 sep 2015
  • Mesdagzaal
  • Weissenbruchzaal

Zomersalon: ode ván de kunstminnaar

Deze zomer staan de kunstlievende leden aan het roer. Tijdens Pulchri's nieuwe Zomersalon wordt het werk van hun favoriete Pulchri-kunstenaars in twee bovenzalen getoond.

Kunstlievende leden tonen zowel werk uit eigen bezit, als ook werk dat speciaal voor de tentoonstelling bij de kunstenaars op hun atelier is geselecteerd. Daarbij konden ze kiezen voor werk van één of juist van meer kunstenaars. De tentoonstelling zal in twee onderdelen ingedeeld worden: in de Mesdagzaal komt werk van hedendaagse Pulchri kunstenaars te hangen, terwijl in de Weissenbruchzaal werk van Pulchri kunstenaars van weleer te zien zal zijn: Kees Andréa, Herman Bogman, Rudolf de Bruyn Ouboter, Jenny Dalenoord, Claudine Doorman, Maarten van Dreven,Thérèse de Groot,  Jan van Heel, Ad Kroese, H.W. Mesdag, Willem Schenk, Sierk Schröder, Frits Stapel en Ellis Tertoolen.

Zo vormt de Zomersalon samen met de tentoonstelling in de Hardenbergzaal een prachtig overzicht van de geschiedenis van Pulchri: van de beginperiode van Hardenberg en de kunstenaars van weleer, tot de huidige kunstenaars.Aan deze eerste Zomersalon is een publieksprijs gebonden, waarbij ook de bezoekers kunnen kiezen voor hun favoriete werk.

De Zomersalon belooft een zeer gevarieerde tentoonstelling te worden, die niet alleen een afspiegeling vormt van de voorkeuren van haar kunstlievende leden, maar die ook getuigt van hun betrokkenheid bij Pulchri!

Mesdag- en Weissenbruchzaal, 22 augustus t/m 20 september 2015

NB: Wegens verhuringen is de tentoonstelling (gedeeltelijk) gesloten op de volgende dagen: 27 aug. vanaf 15.00 uur (Mesdagzaal); 3 sept. hele dag (alle bovenzalen); 4 sept. 's middags (Weissenbruchzaal).