45 jaar Harry van der Woerd - Gewoon en toch Buitengewoon

Rotterdamse kunstenaar Harry van der Woerd (1952, NL) werkt in diverse disciplines. Maar tekenen is voor hem de basis, voor alles wat daarna komt, voor het figuratieve en voor de abstracte werken. Harry van der Woerd maakt tekeningen, aquarellen, gouaches, acryl- en olieverfschilderijen en ruimtelijk werk van steen, keramiek, kunststof en brons. Geliefde onderwerpen voor zijn kunstwerken zijn de mens en havens een plek die hem al jaren trekt en intrigeert. Al schilderend en tekenend geeft hij de havens weer waarin “licht en atmosfeer” kenmerkend is voor zijn werk.

Op 16 jarige leeftijd wist Harry dat hij naar de Academie voor Beeldende kunsten wilde. Gedurende zijn middelbare school periode pakte hij het serieus aan door op zaterdagmiddagen een tekencursus te volgen aan de Rotterdamse Academie de huidige (Willem de Koning Academie) opgegeven door  docent Huib Scholte. Deze cursus hielp hem op weg om als achttienjarige te worden toegelaten op dezelfde academie. Harry kreeg les van Kees Franse, Henk de Vos en Peter Blokhuis.  In 1975 studeerde hij af. 

Het atelier van Harry van der Woerd is gelegen in een industriegebied in Rotterdam. Zijn interesse voor industriële onderwerpen in relatie tot de mens is al 45 jaar zijn inspiratiebron. De onderwerpen hebben vaak een atmosferische impressionistische uitstraling. Hij wil de toeschouwer laten zien dat industrie ook schoonheid kan uitstralen. Dit komt misschien mede omdat hij als kind al, langs de Rotterdamse havens zwierf. In de expositie zal het aan diversiteit van verschillende motieven “De mens en zijn omgeving“ niet ontbreken. 

De kunstenaar is elke zondag aanwezig vanaf 14.00 uur om u te verwelkomen. (18 oktober, 25 oktober, 1 november en 8 november)

Informatie

Vanaf:
Woensdag 14 oktober 2020
Tot en met:
Zondag 06 december 2020

Waar:
Mesdagzaal

Opening:
Zaterdag 17 oktober 2020 om 15:00 uur

Opening door:
Michel Ball, auteur.

Privérondleiding:
Wilt u graag een privérondleiding met de kunstenaar? Laat het ons weten via galerie@pulchri.nl

Kunstenaar