Agenda

Mei 2024

Voorafgaand aan de Algemene en Gecombineerde Leden vergadering hebben leden de gelegenheid om specifieke vragen te stellen over de financiële stukken. De penningmeester houdt daarvoor een spreekuur in het kantoor op de parterre, ingang garderobe.


Locatie:
Bestuurskamer

Iedere vierde woensdag van de maand vindt er het columnistenplatform plaats in de sociëteit. Lief, leed, humor én onzin, worden gedeeld door middel van columns. Heeft u iets meegemaakt en wilt u daar anderen deelgenoot van maken? Schrijf het op in maximaal 400 woorden en vertel het ons!


Entree: Gratis

Locatie:
Sociëteit

Saskia E.M van Dijk stelt haar atelier open voor maximaal 5 leden van Pulchri. Saskia zal vertellen over de verschillende technieken die zij in de loop van tijd heeft toegepast. Er zijn twee momenten bepalend geweest in haar leven: haar inspirerende vader en de reizen naar Mali. Afrikaanse kunst en insecten bepalen haar kunstuitingen. De levensgrote insecten komen tot leven door breiwerk. Zij gebruikt dunne naalden en dun garen. De vorm komt tot stand door het gebruik van dun ijzer- en koperdraad. 
Momenteel verwerkt ze de het fijne breiwerk in haar gemengde technieken.
Aanmelden via onderstaande knop.

Aanmelden!


Om 19.00 uur start de Algemene en Gecombineerde Ledenvergadering, deze is toegankelijk voor alle leden. 


Locatie:
Louis XV zaal

Tijdens deze exclusieve rondleiding maakt u onder begeleiding van een kunstenaar kennis met kunstwerken bij West Den Haag en Pulchri Studio, beide gelegen aan het Lange Voorhout.

In West Den Haag bezoekt u de expositie: Elisa Caldana ‘The Falcon of Karachi’;
in Pulchri Studio de tentoonstelling ‘Los van Tijd’.

Daarnaast is er aandacht voor de twee monumentale gebouwen. West Den Haag in de voormalige Amerikaanse ambassade van architect Marcel Breuer en Pulchri Studio met een historie van 175
jaar kunstgeschiedenis.

Deze rondleiding is helaas niet geschikt voor mindervaliden.

Kosten zijn € 2,50 inclusief consumptie.

Het aantal plaatsen is beperkt, dus wees er snel bij!
Aanmelden via http://pulchrimeetswest.eventbrite.nl/ of met de onderstaande knop.

Reserveer!


Entree: € 2,50

Locatie:
Pulchri Studio

In het kader van de tentoonstelling Los van Tijd welke van zaterdag 18 mei 2024 tot en met zondag 09 juni 2024 te zien is in de Klinkenberggaleries en Voorhoutgalerie zal er een randprogrammering zijn met diverse activiteiten.

Vandaag: Pulchri meets West | Rondleiding (georganiseerd door West)

Tijdens deze exclusieve rondleiding maakt u onder begeleiding van een kunstenaar kennis met kunstwerken bij West Den Haag en Pulchri Studio, beide gelegen aan het Lange Voorhout. 

In West Den Haag bezoekt u de expositie: Elisa Caldana ‘The Falcon of Karachi’; in Pulchri Studio de tentoonstelling ‘Los van Tijd’’.

Daarnaast is er aandacht voor de twee monumentale gebouwen. West Den Haag in de voormalige Amerikaanse ambassade van architect Marcel Breuer en Pulchri Studio met een historie van 175 jaar kunstgeschiedenis.

Het aantal plaatsen is beperkt, dus wees er snel bij!

Kosten: € 2,50 incl. consumptie (*deze consumptie is bij West) te voldoen bij de aanmelding.

Deze rondleiding is helaas niet geschikt voor mindervaliden.

Aanmelden kan middels de knop hieronder of middels deze link: https://www.eventbrite.nl/e/pulchri-meets-west-tickets-887562161317?aff=oddtdtcreator 

De rondleiding start om 13:00 uur bij West, 102 Lange Voorhout 2514 EJ Den Haag

Aanmelden Rondleiding | Pulchri meets West


Entree: € 2,50

Locatie:
Klinkenberggaleries | Voorhoutgalerie

Stilzitten in de sociëteit is vanavond geen optie! Trek je dansschoenen uit de kast en gooi de heupjes los op de beats van maar liefst 2 DJ's! De sociëteit wordt omgetoverd tot één grote dansvloer, de DJ's draaien dansmuziek van de jaren 60 tot heden.

Iedereen is welkom!

Tickets!


Entree: € 7,50

Locatie:
Sociëteit

In het kader van de tentoonstelling Los van Tijd welke van zaterdag 18 mei 2024 tot en met zondag 09 juni 2024 te zien is in de Klinkenberggaleries en Voorhoutgalerie zal er een randprogrammering zijn met diverse activiteiten.

Paul de Mol brengt bezoekers en kunstenaars samen in een open en boeiend gesprek over een aantal gekozen kunstwerken uit de tentoonstelling 'Los van Tijd'. 

Entree gratis, aanmelden niet nodig.


Entree: Gratis

Locatie:
Klinkenberggaleries | Voorhoutgalerie

Als het quorum bij de 1e ALV/GLV op 24 mei niet gehaald wordt volgt vandaag een ALV, die uitsluitend toegankelijk is voor kunstenaarsleden.


Locatie:
Bestuurskamer

Wees iedere maand welkom voor Jazz in Pulchri Studio.

In samenwerking met het Koninklijk Conservatorium en Podium De Nieuwe Kamer organiseert Pulchri Studio een aantal jazzconcerten. De concerten staan onder artistieke leiding van een steeds wisselende ervaren muzikant en een wisselend gezelschap. Zij brengen een gevarieerd jazz programma ten gehore. Na de start van de tweede set kunnen aanwezige muzikanten meespelen in een georganiseerde sessie.

Programma
19:30 - 20:30 eerste set door band
21:00 - 22:30 tweede set met sessie

Deze keer is de samenstelling, onder leiding van Frits Landesbergen (vibrafoon), Lidija Strika – contrabas, Wouter van Deventer – gitaar, Julian Escobar – drums.

Jazz buffet:
Vanavond wordt er een buffet georganiseerd. Het buffet bestaat uit een rijke schakering Italiaanse gerechten met vis, vlees, diverse pasta's, salades, brood en sausen. Het buffet kost € 15,- per persoon, exclusief drankjes. Van tevoren reserveren is niet nodig. Het buffet gaat om 18.00 uur open en sluit om 20.00 uur. (bestellen van de reguliere kaart is niet mogelijk, behalve bittergarnituur)


Entree: € 5,00

Locatie:
Sociëteit


Juni 2024

De traditie van ‘Atelierbezoek' is weer opgepakt. Hierbij ontvangt een kunstenaar, lid van Pulchri, een aantal belangstellenden. Er wordt werk getoond en besproken. Deze keer door Frits Frietman in zijn atelier aan het Eemwijkplein 18 te Voorburg.

Het werk van Frits wordt gerekend tot het Haags Neo Symbolisme. Het is figuratief, maar deformaties en vervreemdingen spelen een voorname rol. Behalve beeldend werk maakt Frits ook zeer toegankelijke gedichten, met als onderwerp alles wat zichtbaar is, maar ook zijn er rake en gevoelige, levensbeschouwelijke, onderwerpen. www.fritsfrietman.nl

Er kunnen 5, kunstminnende, leden deelnemen, op volgorde van aanmelding. Bij onvoldoende aanmeldingen gaat het atelierbezoek niet door.
Aanmelden kan via de knop hieronder onder vermelding van 'Atelierbezoek Frits Frietman' en het aantal personen door te geven.

Aanmelden


Entree: Gratis

16:30 uur | Bovenzalen | Pulchri Concrete Art


Elke eerste zondag van de maand programmeert Pulchri Studio spraakmakende schrijvers om te spreken over hun boek, hun oeuvre of over de rol van kunst in hun werk. De bijeenkomsten worden gehouden in de Louis XV zaal van 15.30 uur tot 16.15 uur en na afloop van het programma is er in de sociëteit gelegenheid om na te praten. De sociëteit zal tot 19 uur open blijven.

Toegang voor Cultuur op zondag is gratis. (Vol is vol) 

Tijdens deze editie verwelkomen wij Ariejan Korteweg(1955), auteur van diverse boeken over politiek onder andere Het Haagse Moeras. Ariejan Korteweg was tot 2022 politiek verslaggever voor de Volkskrant en schreef een wekelijkse column. Eerder was hij onder andere correspondent in Frankrijk, adjunct-hoofdredacteur en chef van de kunstredactie. 

Hij zag in Den Haag de politiek ontsporen. In zijn boek Het Haagse moeras, dat eind 2023 verscheen bij uitgeverij Athenaeum, zoekt hij naar de oorzaken van die ontsporing: wat ging er mis? Maar ook: hoe is het te herstellen? In de presentatie behandelt hij een reeks aspecten van de politieke cultuur die de ontsporing van de landspolitiek in de hand werken.

Hij vertelt over de oude en nieuwe gebouwen als metafoor voor de landspolitiek, over de verslavende werking van het Binnenhof, over het Stockholmsyndroom dat daarbij hoort, over Haagse vertrekkers die nooit echt weggaan, over Rutte als rolmodel, de vergeefse zoektocht naar authenticiteit, de ontregelende werking van sociale media, de teloorgang van de klassieke partijen, het falen van het poldermodel en de schaamlap van de nieuwe bestuurscultuur. Maar uiteindelijk zijn er oplossingen, veranderingen die de betrokkenheid van burgers vergroten en de afstand tussen kiezer en Den Haag verkleinen. En er is hoop: het politieke engagement is zelden groter geweest.


Entree: Gratis

Locatie:
Louis XV zaal | Sociëteit

Vanwege een besloten bijeenkomst zijn de bovenzalen vandaag vanaf 15:00 uur niet toegankelijk.


Locatie:
Mesdagzaal | Weissenbruchzaal | Hardenbergzaal

Ontdek de veelzijdigheid van concrete kunst tijdens een exclusieve rondleiding over de tentoonstelling Pulchri Concrete Art! Elk werk is een unieke interpretatie, variërend van techniek en materiaalgebruik tot kleurenpalet en ruimtelijke dimensies. Verken de verschillende bovenzalen, waar elke kunstenaar zijn eigen verhaal vertelt. Deze rondleiding biedt een unieke kans voor kunstliefhebbers om dieper in te gaan op de wereld van concrete kunst en nieuwe perspectieven te ontdekken.
De tentoonstelling Pulchri Concrete Art is tot en met zondag 23 juni te bezichtigen.

De duur van de rondleiding zal naar verwachting tussen de 30 en 60 minuten zijn.

Aanmelden wordt gewaardeerd via onderstaande knop.
Bezoekers die op de dag zelf spontaan willen aansluiten, zijn ook van harte welkom!

Aanmelden!


Locatie:
Mesdagzaal | Weissenbruchzaal | Hardenbergzaal

In het kader van de tentoonstelling Los van Tijd welke van zaterdag 18 mei 2024 tot en met zondag 09 juni 2024 te zien is in de Klinkenberggaleries en Voorhoutgalerie zal er een randprogrammering zijn met diverse activiteiten.

Vandaag gaan onder leiding van filosoof Andrea Ruissen de kunstenaars een filosofisch gesprek met elkaar voeren met het thema 'Los van Tijd', belichten de individuele tentoongestelde kunstwerken en gaan de dialoog aan met het publiek. 

Entree €2,50 ter plaatse te voldoen.

Aanmelden kan middels de knop hieronder, let op er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Aanmeldingen op volgorde van binnenkomst.

Reserveren Andrea Ruissen


Entree: € 2,50

Locatie:
Klinkenberggaleries | Voorhoutgalerie | Taveerne

Tijdens de expositie Het Meesterlijk Oog, de essentie van het kijken, nemen de kunstenaars Joep Struyk en Piet Joosen je mee op een heuse bloemenproeverij o.l.v. Anna Koster! Een unieke ervaring waarbij de zintuigen geprikkeld worden door een combinatie van kijken, ruiken en proeven.

Deze middag kun je de kunstwerken nader bekijken terwijl Anne Koster ons kennis laat maken met de wereld van de eetbare bloemen. Je krijgt een welkomstdrankje en verschillende soorten bloemen voorgeschoteld.

Komt dat zien! Komt dat proeven!
Graag tot ziens!

Anne Koster
Bloemen zijn mooi om naar te kijken door hun kleuren, vormen en hun vergankelijkheid. En er is nog een manier om van bloemen te genieten, die nog niet zoveel mensen weten: namelijk door ze te proeven. Veel soorten bloemen zijn eetbaar en sommige bloemen smaken fantastisch en zelfs spectaculair!

Anna Koster, expert eetbare bloemen, neemt je mee in de wonderlijke wereld van de eetbare natuur. Je leert welke bloemen heerlijk smaken en hoe je ze herkent. Om veilig van de natuur te snoepen is het belangrijk om echt goed kijken, goed waar te nemen. En hierbij heb je soms ook je neus nodig. 

Eetbare bloemen zijn verrassend, vrolijk en puur natuur. Ze maken van een gewoon hapje of drankje een klein feestje. Steeds opnieuw. Misschien groeien er wel eetbare bloemen bij jou in de tuin maar wist je dat nog niet. Kom proeven en genieten en beleef de eetbare natuur zoals je nog misschien nog nooit hebt gedaan. Heb je bijvoorbeeld weleens van De Bloementrip gehoord?

Aanmelden!


Entree: € 25,00

Locatie:
Tuingalerie

Ontdek de veelzijdigheid van concrete kunst tijdens een exclusieve rondleiding over de tentoonstelling Pulchri Concrete Art! Elk werk is een unieke interpretatie, variërend van techniek en materiaalgebruik tot kleurenpalet en ruimtelijke dimensies. Verken de verschillende bovenzalen, waar elke kunstenaar zijn eigen verhaal vertelt. Deze rondleiding biedt een unieke kans voor kunstliefhebbers om dieper in te gaan op de wereld van concrete kunst en nieuwe perspectieven te ontdekken.
De tentoonstelling Pulchri Concrete Art is tot en met zondag 23 juni te bezichtigen.

De duur van de rondleiding zal naar verwachting tussen de 30 en 60 minuten zijn.

Aanmelden wordt gewaardeerd via onderstaande knop.
Bezoekers die op de dag zelf spontaan willen aansluiten, zijn ook van harte welkom!

Aanmelden!


Locatie:
Mesdagzaal | Weissenbruchzaal | Hardenbergzaal

Informatie over deze lezing volgt. Wanneer u geïnteresseerd bent in de lezing bent u van harte welkom, tegen betaling van €5 inclusief koffie/thee en een drankje. De Sphinx biedt leden van Pulchri Studio een korting van €2,50. Aanmelden kan per email aan secretaris@desphinx.com.


Locatie:
Louis XV zaal

De tweede donderdag van de maand is er voor nieuwe leden een tafel gereserveerd in de sociëteit. Het is een mooie en laagdrempelige manier voor nieuwe leden om elkaar te leren kennen. Sluit vooral ook bij leden aan die al langer lid zijn! Alle nieuwe leden zijn van harte welkom, van tevoren aanmelden is niet nodig. Consumpties zijn voor eigen rekening.


Locatie:
Sociëteit

Gedurende de expositie "Alletachtig interactief" van Marijke Gémessy, welke van 5 juni t/m 9 juli te zien is in de Tuingalerie worden er diverse activiteiten georganiseerd voor 8 tot 80 jarigen in samenwerking met Keramoz Studio:

* Workshop keramiek beschilderen op zaterdag 15 juni of 22 juni van 14.00-15.30 uur. Keuze uit een: rhino, kip, varken of ei € 29,50 p.p. of boek een privé workshop met een vriendengroep (van af 8 personen)
* Win een mooie prijs met selfie maken: chicken & me of varkentjes tellen bij installatie Beter Leven
* € 80,00 verkoop van winkeldochters uit atelier

Om aan te melden gebruik de knop hieronder of bel voor meer informatie naar Marijke Gémessy 06-21894074.

Aanmelden


Entree: € 29,95

Locatie:
Tuingalerie

15.00 uur | Voorhoutgalerie | Gabriele Acha - Een krachtige bron

16.00 uur | Klinkenberggaleries | Bruijninckx Breebaart
Entree: Gratis

Locatie:
Klinkenberggaleries | Voorhoutgalerie

Vanwege een besloten bijeenkomst is de Sociëteit tot 15:30 uur gesloten.


Locatie:
Sociëteit

Vanwege een besloten bijeenkomst zijn de bovenzalen vandaag niet toegankelijk.


Locatie:
Mesdagzaal | Weissenbruchzaal | Hardenbergzaal

Iedere derde vrijdag van de maand is er Happy Hour voor leden en introducees in de sociëteit. 


Entree: Gratis

Locatie:
Sociëteit

Kom ook meezingen elke derde vrijdag van de maand in de sociëteit. Jille van der Veen neemt zijn ukelele en een pak teksten mee, bovendien is er ruimte voor borrel en praat. 


Reserveer nu!


Entree: Gratis

Locatie:
Sociëteit

Gedurende de expositie "Alletachtig interactief" van Marijke Gémessywelke van 5 juni t/m 9 juli te zien is in de Tuingalerie worden er diverse activiteiten georganiseerd voor 8 tot 80 jarigen in samenwerking met Keramoz Studio:

* Workshop keramiek beschilderen op zaterdag 15 juni of 22 juni van 14.00-15.30 uur. Keuze uit een: rhino, kip, varken of ei € 29,50 p.p. of boek een privé workshop met een vriendengroep (van af 8 personen)
* Win een mooie prijs met selfie maken: chicken & me of varkentjes tellen bij installatie Beter Leven
* € 80,00 verkoop van winkeldochters uit atelier

Om aan te melden gebruik de knop hieronder of bel voor meer informatie naar Marijke Gémessy 06-21894074.

Aanmelden


Entree: € 29,95

Locatie:
Tuingalerie

Ontdek de veelzijdigheid van concrete kunst tijdens een exclusieve rondleiding over de tentoonstelling Pulchri Concrete Art! Elk werk is een unieke interpretatie, variërend van techniek en materiaalgebruik tot kleurenpalet en ruimtelijke dimensies. Verken de verschillende bovenzalen, waar elke kunstenaar zijn eigen verhaal vertelt. Deze rondleiding biedt een unieke kans voor kunstliefhebbers om dieper in te gaan op de wereld van concrete kunst en nieuwe perspectieven te ontdekken.
De tentoonstelling Pulchri Concrete Art is tot en met zondag 23 juni te bezichtigen.

De duur van de rondleiding zal naar verwachting tussen de 30 en 60 minuten zijn.

Aanmelden wordt gewaardeerd via onderstaande knop.
Bezoekers die op de dag zelf spontaan willen aansluiten, zijn ook van harte welkom!

Aanmelden!


Locatie:
Mesdagzaal | Weissenbruchzaal | Hardenbergzaal

Stilzitten in de sociëteit is vanavond geen optie! Trek je dansschoenen uit de kast en gooi de heupjes los op de beats van maar liefst 2 DJ's! De sociëteit wordt omgetoverd tot één grote dansvloer, de DJ's draaien dansmuziek van de jaren 60 tot heden.

Iedereen is welkom!

Koop uw kaarten via de link hieronder.

Tickets!


Entree: € 7,50

Locatie:
Sociëteit

Iedere vierde woensdag van de maand vindt er het columnistenplatform plaats in de sociëteit. Lief, leed, humor én onzin, worden gedeeld door middel van columns. Heeft u iets meegemaakt en wilt u daar anderen deelgenoot van maken? Schrijf het op in maximaal 400 woorden en vertel het ons!


Entree: Gratis

Locatie:
Sociëteit

Vanwege een besloten bijeenkomst zijn de bovenzalen vandaag niet toegankelijk.


Locatie:
Weissenbruchzaal

Wees iedere maand welkom voor Jazz in Pulchri Studio.

In samenwerking met het Koninklijk Conservatorium en Podium De Nieuwe Kamer organiseert Pulchri Studio een aantal jazzconcerten. De concerten staan onder artistieke leiding van een steeds wisselende ervaren muzikant en een wisselend gezelschap. Zij brengen een gevarieerd jazz programma ten gehore. Na de start van de tweede set kunnen aanwezige muzikanten meespelen in een georganiseerde sessie.

Programma
19:30 - 20:30 eerste set door band
21:00 - 22:30 tweede set met sessie

Deze keer is de samenstelling, onder leiding van Simon Rigter (saxofoon), studenten uit Amsterdam.

Jazz buffet:
Vanavond wordt er een buffet georganiseerd. Het buffet bestaat uit een rijke schakering gerechten met vis, vlees, diverse pasta's, salades, brood en sausen. Het buffet kost € 15,- per persoon, exclusief drankjes. Van tevoren te reserveren is niet nodig. Het buffet gaat om 18.00 uur open en sluit om 20.00 uur. (bestellen van de reguliere kaart is niet mogelijk, behalve bittergarnituur)


Entree: € 5,00

Locatie:
Sociëteit

In verband met Veteranendag is Pulchri Studio gesloten. Bovenzalen | Chinese Ambassade


Entree: Gratis

Locatie:
Mesdagzaal | Weissenbruchzaal | Hardenbergzaal


Juli 2024

Klinkenberggaleries | nadere informatie volgt

Voorhoutgalerie | Maria Neefjes 

Tuingalerie | KABK 


Entree: Gratis

Locatie:
Klinkenberggaleries | Tuingalerie | Voorhoutgalerie

Weissenbruchzaal | Nieuwe leden - II (2023)

Mesdagzaal | China Youth Prints Art Exhibition


Entree: Gratis

Locatie:
Mesdagzaal | Weissenbruchzaal | Hardenbergzaal

15:00 uur | Hardenbergzaal | 'Gemak en ongemak’ ontmoet ‘Kunst en kitsch’ – een kruisbestuiving 


Entree: Gratis

Locatie:
Hardenbergzaal


Augustus 2024

Informatie over deze lezing volgt. Wanneer u geïnteresseerd bent in de lezing bent u van harte welkom, tegen betaling van €5 inclusief koffie/thee en een drankje. De Sphinx biedt leden van Pulchri Studio een korting van €2,50. Aanmelden kan per email aan secretaris@desphinx.com.


Locatie:
Louis XV zaal

Speciaal voor de leden van Pulchri Studio en hun introducés organiseren wij de gezellige Zomer Barbecue met vertier en livemuziek in de binnentuin.

(informatie volgt nog)


Entree: € 15,00

Locatie:
Sociëteit | Tuin

Mesdagzaal & Hardenbergzaal | Collectie Wilploo

Weissenbruchzaal | Sanne Maes


Entree: Gratis

Locatie:
Mesdagzaal | Weissenbruchzaal | Hardenbergzaal


September 2024

Wees welkom bij Cultuur op zondag. Elke eerste zondag van de maand programmeert Pulchri Studio een schrijver. Met dit initiatief draagt de kunstenaarsvereniging bij aan haar missie om spraakmakende plek te zijn voor culturele activiteiten. De bijeenkomsten worden gehouden in de Louis LXV zaal, het programma duurt van 15.30 uur tot 16.15 uur. Na afloop van het programma Is er in de sociëteit gelegenheid om na te praten. De sociëteit zal tot 19 uur open blijven.

In de opeenvolgende maanden zal een bonte stoet schrijvers Pulchri Studio bezoeken om te spreken over hun boek, hun oeuvre of over de rol van kunst in hun werk. Met Cultuur op zondag legt Pulchri Studio de verbinding met andere vormen van kunst. Toegang voor Cultuur op zondag is gratis. (Vol is vol) 

Tijdens deze editie is Chris van Weel onze gastspreker, die ons iets zal vertellen over Mathilde Cohen Tervaert-Israëls en haar rol in het beheer van de kunstnalatenschap van Jozef en Isaac Israëls. De naam Israëls is nauw verbonden met Pulchri Studio. Dat geldt in het bijzonder voor Jozef, oud voorzitter, die belangrijke hoogtepunten in zijn loopbaan aan het Voorhout vierde. Dat naast zoon Isaac ook dochter Mathilde betrokken was bij de zorg voor de kunst-nalatenschap-Israëls is minder bekend. 

Deze voordracht  gaat in op haar betrokkenheid: op belangrijke momenten droeg zij er zorg voor dat werk van Jozef en Isaac Israëls in de Nederlandse musea werd ondergebracht. Daarnaast vormde Jozef voor haar een grote bron van inspiratie om zich in te zetten voor de positie van vrouwen, en in het bijzonder voor de meest kwetsbare  vrouwen. Zij groeide uit tot een van de vooraanstaande feministen in de periode vóór de Tweede Wereldoorlog en behoorde tot de eerste vrouwen die na de invoering van het vrouwenkiesrecht in 1919 politiek actief werden. Tussen kunstbeheer en vrouwenrechten is het vergeten verhaal van Mathilde Cohen Tervaert-Israëls.

Chris van Weel (1947) groeide op in Den Haag studeerde na zijn eindexamen gymnasium aan het Haags Montessori Lyceum geneeskunde in Leiden. Hij vestigde zich als huisarts in Rotterdam werd vervolgens benoemd tot  hoogleraar huisartsgeneeskunde aan de Radboud Universiteit, Nijmegen. 

Van jongs af aan was hij verbonden met de schilderkunst van Jozef en Isaac Israëls. Vanuit die verbondenheid kwam zijn fascinatie voort, voor de rol die zijn over-gootmoeder, Mathilde Cohen Tervaert-Israëls, had gespeeld in het beheer van de artistieke nalatenschap van haar vader Jozef en broer Isaac. Eerder dit jaar publiceerde hij Voor Kunst en Vrouwenrechten, de  biografie van zijn overgrootmoeder, wat de basis vormt van deze voordracht.


Entree: Gratis

Locatie:
Louis XV zaal

Informatie over deze lezing volgt. Wanneer u geïnteresseerd bent in de lezing bent u van harte welkom, tegen betaling van €5 inclusief koffie/thee en een drankje. De Sphinx biedt leden van Pulchri Studio een korting van €2,50. Aanmelden kan per email aan secretaris@desphinx.com.


Locatie:
Louis XV zaal

Op zaterdag 14 en zondag 15 september 2024 openen duizenden monumenten in Nederland weer gratis hun deuren voor het grote publiek tijdens de Open Monumentendagen. Iedereen is van harte welkom om tijdens dit weekend een kijkje te nemen in ons prachtige gebouw, slechts één van de vele monumenten die zijn opengesteld. Er is in het hele land van alles te zien en te beleven, voor zowel jong als oud. Uiteraard bent u dit weekend ook gewoon welkom voor een fysiek bezoek aan onze tentoonstellingen. (12.00-17.00 uur)

Meer informatie


Locatie:
Pulchri Studio

Stilzitten in de sociëteit is vanavond geen optie! Trek je dansschoenen uit de kast en gooi de heupjes los op de beats van maar liefst 2 DJ's! De sociëteit wordt omgetoverd tot één grote dansvloer, de DJ's draaien dansmuziek van de jaren 60 tot heden. Iedereen is welkom!

Koop je tickets via de link hieronder.

Koop hier je tickets


Entree: € 7,50

Locatie:
Sociëteit

Op zaterdag 14 en zondag 15 september 2024 openen duizenden monumenten in Nederland weer gratis hun deuren voor het grote publiek tijdens de Open Monumentendagen. Iedereen is van harte welkom om tijdens dit weekend een kijkje te nemen in ons prachtige gebouw, slechts één van de vele monumenten die zijn opengesteld. Er is in het hele land van alles te zien en te beleven, voor zowel jong als oud. Uiteraard bent u dit weekend ook gewoon welkom voor een fysiek bezoek aan onze tentoonstellingen. (12.00-17.00 uur)

Meer informatie


Pulchri Studio gooit de deuren opnieuw open en voor een heerlijke avond vol met kunst, muziek, drankjes en vrienden tijdens de Pulchri Studio Cultuurborrel. Onder de naam Cultuurborrel blijven alle expositiezalen tweemaal per jaar op vrijdagavond open. Kunstenaars die op dat moment exposeren zijn aanwezig om met het publiek in gesprek te gaan. Naast kunst is er ook live muziek en iedereen is welkom.

KUNST
Alle galeries zijn tot 22.00 uur open. De op dat moment exposerende kunstenaars zijn aanwezig en vertellen je graag over hun tentoonstellingen en getoonde werk. Kijk op www.pulchri.nl/nl/tentoonstellingen voor een overzicht.

MUZIEK
De hele avond zijn er verschillende live optredens van muzikanten. 

ETEN EN DRINKEN
In de sociëteit en bij mooi weer in de binnentuin van Pulchri Studio kan je terecht voor een drankje en een hapje. Reserveren is niet nodig.

Verdere informatie over het programma volgt nog.


Entree: Gratis

Locatie:
Pulchri Studio

Vandaag is de Mesdagzaal gesloten vanwege een besloten bijeenkomst.


Locatie:
Mesdagzaal

Tweemaal per jaar vindt de kennismakingsbijeenkomst voor nieuwe leden plaats. Een uitgelezen kans om kennis te maken met andere nieuwe leden, bestuurs- en commissieleden en vooral ook om op de hoogte gebracht te worden van de verschillende activiteiten en faciliteiten van Pulchri Studio. 

Deze bijeenkomst is alleen voor genodigden. Alle nieuwe leden vanaf april 2024 ontvangen een uitnodiging. Heeft u de vorige kennismakingsbijeenkomst gemist dan kunt u zich voor deze bijeenkomst aanmelden middels onderstaande knop.

Aanmelden


Locatie:
Louis XV zaal

Wees iedere maand welkom voor Jazz in Pulchri Studio.

In samenwerking met het Koninklijk Conservatorium en Podium De Nieuwe Kamer organiseert Pulchri Studio een aantal jazzconcerten. De concerten staan onder artistieke leiding van een steeds wisselende ervaren muzikant en een wisselend gezelschap. Zij brengen een gevarieerd jazz programma ten gehore. Na de start van de tweede set kunnen aanwezige muzikanten meespelen in een georganiseerde sessie.

Programma
19:30 - 20:30 eerste set door band
21:00 - 22:30 tweede set met sessie

Informatie over het programma volgt spoedig.


Entree: € 5,00

Locatie:
Sociëteit

17:00 uur | Bovenzalen |  Najaarssalon & Van Ommeren - De Voogt Prijs 2024


Entree: Gratis

Locatie:
Mesdagzaal | Weissenbruchzaal | Hardenbergzaal


Oktober 2024

Vanwege een besloten bijeenkomst zijn de bovenzalen vandaag niet toegankelijk.


Wees welkom bij Cultuur op zondag. Elke eerste zondag van de maand programmeert Pulchri Studio een schrijver. Met dit initiatief draagt de kunstenaarsvereniging bij aan haar missie om spraakmakende plek te zijn voor culturele activiteiten. De bijeenkomsten worden gehouden in de Louis LXV zaal, het programma duurt van 15.30 uur tot 16.15 uur. Na afloop van het programma Is er in de sociëteit gelegenheid om na te praten. De sociëteit zal tot 19 uur open blijven.

In de opeenvolgende maanden zal een bonte stoet schrijvers Pulchri Studio bezoeken om te spreken over hun boek, hun oeuvre of over de rol van kunst in hun werk. Met Cultuur op zondag legt Pulchri Studio de verbinding met andere vormen van kunst. Toegang voor Cultuur op zondag is gratis. (Vol is vol) Entree: Gratis

Locatie:
Louis XV zaal

Informatie over deze lezing volgt. Wanneer u geïnteresseerd bent in de lezing bent u van harte welkom, tegen betaling van €5 inclusief koffie/thee en een drankje. De Sphinx biedt leden van Pulchri Studio een korting van €2,50. Aanmelden kan per email aan secretaris@desphinx.com.


Locatie:
Louis XV zaal

Op zaterdag 12 oktober 2024 van 20:00 tot 01:00 uur is het weer Museumnacht Den Haag. Je kunt met één ticket meer dan 35 instellingen bezoeken. Een avond vol kunst en cultuur én toffe activiteiten: workshops, rondleidingen, optredens en nog veel meer.


Locatie:
Pulchri Studio

Stilzitten in de sociëteit is vanavond geen optie! Trek je dansschoenen uit de kast en gooi de heupjes los op de beats van maar liefst 2 DJ's! De sociëteit wordt omgetoverd tot één grote dansvloer, de DJ's draaien dansmuziek van de jaren 60 tot heden.

Iedereen is welkom!

Tickets!


Entree: € 7,50

Locatie:
Sociëteit

Wees iedere maand welkom voor Jazz in Pulchri Studio.

In samenwerking met het Koninklijk Conservatorium en Podium De Nieuwe Kamer organiseert Pulchri Studio een aantal jazzconcerten. De concerten staan onder artistieke leiding van een steeds wisselende ervaren muzikant en een wisselend gezelschap. Zij brengen een gevarieerd jazz programma ten gehore. Na de start van de tweede set kunnen aanwezige muzikanten meespelen in een georganiseerde sessie.

Programma:
19:30 - 20:30 eerste set door band
21:00 - 22:30 tweede set met sessie

Deze keer is de samenstelling, onder leiding van Ben van den Dungen (saxofoon), Ege Ertugrul – piano, Abhinav Khokbar – contrabas, Egidio Gentile – drums


Entree: Gratis

Mesdagzaal | Tom Schenk

Weissenbruchzaal | Jiri Nieuwenhuis

Hardenbergzaal | Christiaan van Tol


Entree: Gratis

Locatie:
Mesdagzaal | Weissenbruchzaal | Hardenbergzaal


November 2024

Informatie over deze lezing volgt. Wanneer u geïnteresseerd bent in de lezing bent u van harte welkom, tegen betaling van €5 inclusief koffie/thee en een drankje. De Sphinx biedt leden van Pulchri Studio een korting van €2,50. Aanmelden kan per email aan secretaris@desphinx.com.


Locatie:
Louis XV zaal

Voorafgaand aan de Algemene en Gecombineerde Leden vergadering hebben leden de gelegenheid om specifieke vragen te stellen over de financiële stukken. De penningmeester houdt daarvoor een spreekuur in de bestuurskamer.


Locatie:
Bestuurskamer

Om 19.00 uur start de Algemene en Gecombineerde Ledenvergadering, deze is toegankelijk voor alle leden. 


Locatie:
Louis XV zaal

Wees iedere maand welkom voor Jazz in Pulchri Studio.

In samenwerking met het Koninklijk Conservatorium en Podium De Nieuwe Kamer organiseert Pulchri Studio een aantal jazzconcerten. De concerten staan onder artistieke leiding van een steeds wisselende ervaren muzikant en een wisselend gezelschap. Zij brengen een gevarieerd jazz programma ten gehore. Na de start van de tweede set kunnen aanwezige muzikanten meespelen in een georganiseerde sessie.

Programma:
19:30 - 20:30 eerste set door band
21:00 - 22:30 tweede set met sessie

Deze keer is de samenstelling, onder leiding van Ben van den Dungen (saxofoon), Ege Ertugrul – piano, Abhinav Khokbar – contrabas, Egidio Gentile – drums


Entree: Gratis

Stilzitten in de sociëteit is vanavond geen optie! Trek je dansschoenen uit de kast en gooi de heupjes los op de beats van maar liefst 2 DJ's! De sociëteit wordt omgetoverd tot één grote dansvloer, de DJ's draaien dansmuziek van de jaren 60 tot heden.

Iedereen is welkom!

Tickets!


Entree: € 7,50

Locatie:
Sociëteit


December 2024

Wees welkom bij Cultuur op zondag. Elke eerste zondag van de maand programmeert Pulchri Studio een schrijver. Met dit initiatief draagt de kunstenaarsvereniging bij aan haar missie om spraakmakende plek te zijn voor culturele activiteiten. De bijeenkomsten worden gehouden in de Louis LXV zaal, het programma duurt van 15.30 uur tot 16.15 uur. Na afloop van het programma Is er in de sociëteit gelegenheid om na te praten. De sociëteit zal tot 19 uur open blijven.

In de opeenvolgende maanden zal een bonte stoet schrijvers Pulchri Studio bezoeken om te spreken over hun boek, hun oeuvre of over de rol van kunst in hun werk. Met Cultuur op zondag legt Pulchri Studio de verbinding met andere vormen van kunst. Toegang voor Cultuur op zondag is gratis. (Vol is vol) Entree: Gratis

Locatie:
Louis XV zaal

De 2e  ALV zal uitsluitend plaatsvinden wanneer het quorum niet gehaald wordt op de ALV van vrijdagavond  29 november 2024.

De vergadering zal dan plaatsvinden in de bestuurskamer op de 1e etage en is uitsluitend voor kunstenaarsleden.


Locatie:
Bestuurskamer

Informatie over deze lezing volgt. Wanneer u geïnteresseerd bent in de lezing bent u van harte welkom, tegen betaling van €5 inclusief koffie/thee en een drankje. De Sphinx biedt leden van Pulchri Studio een korting van €2,50. Aanmelden kan per email aan secretaris@desphinx.com.


Locatie:
Louis XV zaal

Wees iedere maand welkom voor Jazz in Pulchri Studio.

In samenwerking met het Koninklijk Conservatorium en Podium De Nieuwe Kamer organiseert Pulchri Studio een aantal jazzconcerten. De concerten staan onder artistieke leiding van een steeds wisselende ervaren muzikant en een wisselend gezelschap. Zij brengen een gevarieerd jazz programma ten gehore. Na de start van de tweede set kunnen aanwezige muzikanten meespelen in een georganiseerde sessie.

Programma:
19:30 - 20:30 eerste set door band
21:00 - 22:30 tweede set met sessie

Deze keer is de samenstelling, onder leiding van Ben van den Dungen (saxofoon), Ege Ertugrul – piano, Abhinav Khokbar – contrabas, Egidio Gentile – drums


Entree: Gratis

Wees iedere maand welkom voor Jazz in Pulchri Studio.

In samenwerking met het Koninklijk Conservatorium en Podium De Nieuwe Kamer organiseert Pulchri Studio een aantal jazzconcerten. De concerten staan onder artistieke leiding van een steeds wisselende ervaren muzikant en een wisselend gezelschap. Zij brengen een gevarieerd jazz programma ten gehore. Na de start van de tweede set kunnen aanwezige muzikanten meespelen in een georganiseerde sessie.

Programma:
19:30 - 20:30 eerste set door band
21:00 - 22:30 tweede set met sessie

Deze keer is de samenstelling, onder leiding van Ben van den Dungen (saxofoon), Ege Ertugrul – piano, Abhinav Khokbar – contrabas, Egidio Gentile – drums


Entree: Gratis

Stilzitten in de sociëteit is vanavond geen optie! Trek je dansschoenen uit de kast en gooi de heupjes los op de beats van maar liefst 2 DJ's! De sociëteit wordt omgetoverd tot één grote dansvloer, de DJ's draaien dansmuziek van de jaren 60 tot heden.

Iedereen is welkom!

Tickets!


Entree: € 7,50

Locatie:
Sociëteit

Tentoonstellingen