Agenda

April 2024

Iedere derde vrijdag van de maand is er Happy Hour voor leden en introducés in de sociëteit. 


Entree: Gratis

Locatie:
Sociëteit

Kom ook meezingen elke derde vrijdag van de maand in de sociëteit. Jille van der Veen neemt zijn ukelele en een pak teksten mee, bovendien is er ruimte voor borrel en praat. 


Reserveer nu!


Entree: Gratis

Locatie:
Sociëteit

Op 20 april organiseert het Dordrechts Museum een speciale rondleiding voor leden van Pulchri Studio in de tentoonstelling 'Gebroeders Van Strij – van schets tot schilderij'. Deze expositie werpt een blik op de begindagen van Pictura, de kunstenaarsvereniging die dit jaar haar 250-jarig bestaan viert. Ga mee terug in de tijd naar de oorsprong van kunstenaarsverenigingen en ontdek de rol van kunstbeschouwingen, modeltekenen, voorstudies, en vooral het belang van het samen oefenen in vriendschappelijk wedijver.

Programma

10.45 uur: inloop museumrestaurant Art & Dining

11:00 uur: koffie met inleiding

11.15 uur: start rondleiding

12.00 uur: de mogelijkheid om zelfstandig het museum te bezoeken


Kosten € 5 (excl. entree, inclusief koffie)

Meer informatie & tickets


Entree: € 5,00

Klinkenberggaleries | Alex Bras - Nuclear Paradise 

Voorhoutgalerie | Salam Djaaz - Confusion 

Tuingalerie | Frans de Leef - met/zonder titel (I.M.)


Entree: Gratis

Locatie:
Klinkenberggaleries | Tuingalerie | Voorhoutgalerie

Vandaag zijn de bovenzalen gesloten vanwege een besloten bijeenkomst.


Vandaag zijn de bovenzalen gesloten vanwege een besloten bijeenkomst.


Locatie:
Mesdagzaal | Weissenbruchzaal | Hardenbergzaal

Vandaag vindt er een veiling plaats door het Venduehuis der Notarissen met werk van de Nederlandse kunstenaar Lucassen (1939). The Lucassen Collection.

Ter gelegenheid van deze veiling serveert de Sociëteit een Veiling menu met de eerste asperges van het seizoen!

Asperge soep
€ 7,00 / ledenprijs € 5,95
* * *
Asperges à la Flamande
vegetarisch met extra ei
€ 23,50 / ledenprijs € 19,95
* * *
Cheese cake met roodfruit coulis en merengue
€ 7,00 / ledenprijs € 5,95

Twee gangenmenu    € 30,50 / ledenprijs € 25,90
Drie gangenmenu     € 37,50 / ledenprijs € 31,85

In verband met beperkte aantal zitplaatsen graag reserveren via 070-3029865 of thuisbijpulchri@museumcatering.nl

N.b.
Inloop van de veiling is om 18:30 uur. Veiling start om 19:00 uur.
De kijkdagen vinden plaats op de Nobelstraat 5 in Den Haag van 18 – 22 april 2024, 10:00 - 17:00 uur.


Locatie:
Sociëteit

Op 24 april om 20.00 uur zal het Venduehuis een aanzienlijk deel van de privécollectie van kunstenaar Reinier Lucassen (1939, Amsterdam) veilen bij Pulchri Studio. Voorafgaand aan de veiling is er de mogelijkheid om te genieten van een diner, waarbij een speciaal veilingmenu wordt aangeboden. De kijkdagen voor de veiling zijn gepland van 18 tot en met 22 april, van 10.00 tot 17.00 uur, bij het Venduehuis Den Haag op de Nobelstraat 5.

De zaalveiling omvat meer dan 250 lots, met werken van gerenommeerde tijdgenoten zoals Roger Raveel, Maryan, Willem Hussem, Etienne Elias, Lucebert en Penck. Daarnaast bevat de verzameling ook werk van popart kunstenaars Tom Wesselmann en Jim Dine, en klassieke kunstenaars zoals James Ensor en Jean Brusselmans. Verder biedt de veiling een breed scala aan kunstwerken, waaronder Tribal Art uit Nieuw-Guinea, Afrika en schilderijen van de succesvolle Aboriginal kunstenares Emily Kame Kngwarreye. De zeldzame etsen van de Nederlandse kunstenaar Willem van Genk tonen Lucassens voorliefde voor outsiderkunst.

Vandaag vindt er een veiling plaats door het Venduehuis der Notarissen met werk van de Nederlandse kunstenaar Lucassen (1939). The Lucassen Collection.
Programma:
17:30 - 19:00 uur Diner met Lucassen voor genodigden in de Hardenbergzaal
18:45 - 19:30 uur Deuren open van de Mesdagzaal en Weissenbruchzaal
19:30 - 20:00 uur Lezing/interview Lucassen in de Mesdagzaal
20:00 - ca. 22:00 uur Veiling in de Mesdagzaal


Ter gelegenheid van deze veiling serveert de Sociëteit een Veiling menu met de eerste asperges van het seizoen!

Asperge soep
€ 7,00 / ledenprijs € 5,95
* * *
Asperges à la Flamande
vegetarisch met extra ei
€ 23,50 / ledenprijs € 19,95
* * *
Cheese cake met roodfruit coulis en merengue
€ 7,00 / ledenprijs € 5,95

Twee gangenmenu    € 30,50 / ledenprijs € 25,90
Drie gangenmenu     € 37,50 / ledenprijs € 31,85

In verband met beperkte aantal zitplaatsen graag reserveren uiterlijk tot en met vrijdag 19 april 18:00 uur via 070-3029865 of thuisbijpulchri@museumcatering.nl

Link naar online catalogus


Locatie:
Mesdagzaal

Vanwege een besloten bijeenkomst is de Voorhoutgalerie vandaag niet toegankelijk.


Locatie:
Voorhoutgalerie

Wees iedere maand welkom voor Jazz in Pulchri Studio.

In samenwerking met het Koninklijk Conservatorium en Podium De Nieuwe Kamer organiseert Pulchri Studio een aantal jazzconcerten. De concerten staan onder artistieke leiding van een steeds wisselende ervaren muzikant en een wisselend gezelschap. Zij brengen een gevarieerd jazz programma ten gehore. Na de start van de tweede set kunnen aanwezige muzikanten meespelen in een georganiseerde sessie.

Programma
19:30 - 20:30 eerste set door band
21:00 - 22:30 tweede set met sessie

Deze keer is de samenstelling, onder leiding van Robert Koemans (piano), studenten van het Koninklijk Conservatorium (Den Haag) en studenten van Codarts Hogeschool voor de Kunsten (Rotterdam).

Jazz buffet:
Vanavond wordt er een buffet georganiseerd. Het buffet bestaat uit een rijke schakering Italiaanse gerechten met vis, vlees, diverse pasta's, salades, brood en sausen. Het buffet kost € 15,- per persoon, exclusief drankjes. Van tevoren te reserveren is niet nodig. Het buffet gaat om 18.00 uur open en sluit om 20.00 uur. (bestellen van de reguliere kaart is niet mogelijk, behalve bittergarnituur)


Entree: € 5,00

Locatie:
Sociëteit


Locatie:
Pulchri Studio


Mei 2024

17:00 uur | Mesdagzaal | Alletachtig - Keramiek en neon van Marijke Gémessy


Entree: Gratis

Locatie:
Mesdagzaal

Stilzitten in de sociëteit is vanavond geen optie! Trek je dansschoenen uit de kast en gooi de heupjes los op de beats van maar liefst 2 DJ's! De sociëteit wordt omgetoverd tot één grote dansvloer, de DJ's draaien dansmuziek van de jaren 60 tot heden.

Iedereen is welkom!

Tickets!


Entree: € 7,50

Locatie:
Sociëteit

De traditie van ‘Atelierbezoek' is weer opgepakt. Hierbij ontvangt een kunstenaar, lid van Pulchri, een aantal belangstellenden. Er wordt werk getoond en besproken.

Tineke Porck zal de spits afbijten in haar atelier aan de Ankerstraat 21 te Den Haag (Scheveningen). Zij wil dan uitleg geven over haar werk, dat minimaal abstract van aard is.

Tineke Porck volgt een eigen weg tussen alles wat al bestaat op het gebied van de concrete kunst.
Tineke Porck zegt over haar werk: "In het algemeen kan worden gesteld dat mijn vormentaal zich baseert op constructieve elementen: lijn, punt en vlak. Zuivere mathematica is geen uitgangspunt, hoewel ik wel met getalsverhoudingen werk. Begrippen als horizontaliteit en verticaliteit zijn van belang, evenals de begrippen verbinding, verplaatsing en congruentie. Het kleurgebruik is beperkt. 
De laatste jaren ben ik bezig met de serie “Shifts”. De werken zijn opgebouwd uit gelijke vormelementen, die ik ten opzichte van elkaar laat verschuiven: een boeiend proces waarbij minimale veranderingen nieuwe beelden opleveren. Ik heb hierin een eigen systeem ontwikkeld. Echter binnen het systeem worden bewust wijzigingen aangebracht, met als gevolg dat het werk niet voorspelbaar is volgens bepaalde regels." www.tinekeporck.nl

Er kunnen 6, kunstminnende, leden deelnemen.
Bij onvoldoende of te grote belangstelling wordt besloten op volgorde van aanmelding.
Aanmelden kan via de knop hieronder.

Aanmelden


Entree: Gratis

16:00 uur | Weissenbruchzaal | Nieuwe leden

17:00 uur | Hardenbergzaal | Ruben Koerhuis


Entree: Gratis

Locatie:
Weissenbruchzaal | Hardenbergzaal

Elke eerste zondag van de maand programmeert Pulchri Studio spraakmakende schrijvers om te spreken over hun boek, hun oeuvre of over de rol van kunst in hun werk. De bijeenkomsten worden gehouden in de Louis XV zaal van 15.30 uur tot 16.15 uur en na afloop van het programma is er in de sociëteit gelegenheid om na te praten. De sociëteit zal tot 19 uur open blijven.

Toegang voor Cultuur op zondag is gratis. (Vol is vol) 

Tijdens deze lezing houdt Jet Quadekker een lezing over het door haar vertaalde boek Bambi. Een leven in het bos. De lezing wordt verrijkt met fragmenten uit het boek, gelezen door Piet van der Pas zoals geen ander dat kan.

Wil de echte Bambi opstaan? Wie kent Bambi niet? Iedereen kent de film, maar slechts weinigen hebben het boek gelezen. In deze lezing van Jet Quadekker en Piet van der Pas gaat het over het verschil tussen boek en Disneyfilm, over Felix Salten, de jaren 20 in Wenen, de Wiener Moderne en de jacht.

Bambi. Een leven in het bos van Felix Salten is geen kinderboek, maar een literaire klassieker uit 1923 over kwetsbaarheid, wreedheid en eenzaamheid. Door Disney werd Bambi beroemd, maar de film heeft het verhaal zoeter, vlakker en armer gemaakt en ver verwijderd van Saltens oorspronkelijke werk. Bambi heeft als thema’s o.a. onzekerheid, kritiek op assimilatie en het zoeken naar het beloofde land. Veel passages kunnen worden gelezen tegen de achtergrond van de pogroms onder de Joden. Bambi is nu 100 jaar. Deze vertaling van Jet Quadekker, nu als Salamanderpocket verschenen bij uitgeverij De Geus in Amsterdam, biedt de kans om dit krachtige en ontroerende verhaal opnieuw te ontdekken. De uitgave kreeg een uitvoerig voorwoord van Arnon Grunberg en een mooie recensie in de Volkskrant. 

Jet Quadekker vertaalde behalve Bambi o.a. Binkie van Henrike Wilson, De paradijsvogel van Marcus Pfister, De conferentie van de dieren van Erich Kästner, De avonturen van Maja de bij van Waldemar Bonsels, en de Herinneringen van haar Duitse overgrootvader die als Oberförster in het oosten van Duitsland leefde tijdens de Belle Époque, die de Eerste en de Tweede Wereldoorlog meemaakte en die ten slotte teleurgesteld stierf.

Piet van der Pas verleent, naast zijn acteerwerkzaamheden, geregeld zijn medewerking aan projecten met een literair gehalte, met o.a. werk van Belcampo, Toon Tellegen, Annie M.G., Couperus, H.C. Andersen en nu dus Felix Salten, in de vertaling van Jet Quadekker. Ook leende hij zijn stem aan vele luisterboeken, waaronder de boeken van Dan Brown (De Da Vinci code) – veel lezers hebben dus al kennis met hem gemaakt, al weten zij dat niet.


Entree: Gratis

Locatie:
Louis XV zaal | Sociëteit

Informatie over deze lezing volgt. Wanneer u geïnteresseerd bent in de lezing bent u van harte welkom, tegen betaling van €5 inclusief koffie/thee en een drankje. De Sphinx biedt leden van Pulchri Studio een korting van €2,50. Aanmelden kan per email aan secretaris@desphinx.com.


Locatie:
Louis XV zaal

De tweede donderdag van de maand is er voor nieuwe leden een tafel gereserveerd in de sociëteit. Het is een mooie en laagdrempelige manier voor nieuwe leden om elkaar te leren kennen. Sluit vooral ook bij leden aan die al langer lid zijn! Alle nieuwe leden zijn van harte welkom, van tevoren aanmelden is niet nodig. Consumpties zijn voor eigen rekening.


Locatie:
Sociëteit

Vandaag zijn de Bovenzalen gesloten in verband met een besloten bijeenkomst.


Locatie:
Mesdagzaal | Weissenbruchzaal | Hardenbergzaal

Vandaag zijn Pulchri Studio en de Sociëteit gesloten in verband met een besloten bijeenkomst.


Locatie:
Sociëteit | Pulchri Studio

Vandaag zijn de Bovenzalen gesloten in verband met een besloten bijeenkomst.


Locatie:
Mesdagzaal | Weissenbruchzaal | Hardenbergzaal

Speciaal voor de nieuwe leden van Pulchri Studio organiseren we een rondleiding achter de schermen, een unieke kan om meer te weten te komen over de geschiedenis van Pulchri Studio en haar gebouw. 

Deze rondleiding is alleen voor genodigden. Alle nieuwe leden vanaf oktober 2023 ontvangen een uitnodiging. Bent u nieuwe lid en heeft u nog geen uitnodiging ontvangen dan kunt u zich aanmelden via onderstaande knop. Let op, er zijn maar beperkt aantal plaatsen beschikbaar, vol=vol.

Aanmelden


Locatie:
Pulchri Studio

Iedere derde vrijdag van de maand is er Happy Hour voor leden en introducees in de sociëteit. 


Entree: Gratis

Locatie:
Sociëteit

Kom ook meezingen elke derde vrijdag van de maand in de sociëteit. Jille van der Veen neemt zijn ukelele en een pak teksten mee, bovendien is er ruimte voor borrel en praat. 


Reserveer nu!


Entree: Gratis

Locatie:
Sociëteit

Klinkenberggaleries | nadere informatie volgt.

Voorhoutgalerie | nadere informatie volgt.

Tuingalerie | Joep Struyk & Piet Joosen


Entree: Gratis

Locatie:
Klinkenberggaleries | Tuingalerie | VoorhoutgalerieIedere vierde woensdag van de maand vindt er het columnistenplatform plaats in de sociëteit. Lief, leed, humor én onzin, worden gedeeld door middel van columns. Heeft u iets meegemaakt en wilt u daar anderen deelgenoot van maken? Schrijf het op in maximaal 400 woorden en vertel het ons!


Entree: Gratis

Locatie:
Sociëteit

Om 19.00 uur start de Algemene en Gecombineerde Ledenvergadering, deze is toegankelijk voor alle leden. 


Locatie:
Louis XV zaal

Stilzitten in de sociëteit is vanavond geen optie! Trek je dansschoenen uit de kast en gooi de heupjes los op de beats van maar liefst 2 DJ's! De sociëteit wordt omgetoverd tot één grote dansvloer, de DJ's draaien dansmuziek van de jaren 60 tot heden.

Iedereen is welkom!

Tickets!


Entree: € 7,50

Locatie:
Sociëteit

Als het quorum bij de 1e ALV/GLV op 24 mei niet gehaald wordt volgt vandaag een ALV, die uitsluitend toegankelijk is voor kunstenaarsleden.


Locatie:
Bestuurskamer

Wees iedere maand welkom voor Jazz in Pulchri Studio.

In samenwerking met het Koninklijk Conservatorium en Podium De Nieuwe Kamer organiseert Pulchri Studio een aantal jazzconcerten. De concerten staan onder artistieke leiding van een steeds wisselende ervaren muzikant en een wisselend gezelschap. Zij brengen een gevarieerd jazz programma ten gehore. Na de start van de tweede set kunnen aanwezige muzikanten meespelen in een georganiseerde sessie.

Programma
19:30 - 20:30 eerste set door band
21:00 - 22:30 tweede set met sessie

Deze keer is de samenstelling, onder leiding van Frits Landesbergen (vibrafoon), Lidija Strika – contrabas, Wouter van Deventer – gitaar, Julian Escobar – drums.

Jazz buffet:
Vanavond wordt er een buffet georganiseerd. Het buffet bestaat uit een rijke schakering Italiaanse gerechten met vis, vlees, diverse pasta's, salades, brood en sausen. Het buffet kost € 15,- per persoon, exclusief drankjes. Van tevoren te reserveren is niet nodig. Het buffet gaat om 18.00 uur open en sluit om 20.00 uur. (bestellen van de reguliere kaart is niet mogelijk, behalve bittergarnituur)


Entree: € 5,00

Locatie:
Sociëteit


Juni 2024

De traditie van ‘Atelierbezoek' is weer opgepakt. Hierbij ontvangt een kunstenaar, lid van Pulchri, een aantal belangstellenden. Er wordt werk getoond en besproken. Deze keer door Frits Frietman in zijn atelier aan het Eemwijkplein 18 te Voorburg.

Het werk van Frits wordt gerekend tot het Haags Neo Symbolisme. Het is figuratief, maar deformaties en vervreemdingen spelen een voorname rol. Behalve beeldend werk maakt Frits ook zeer toegankelijke gedichten, met als onderwerp alles wat zichtbaar is, maar ook zijn er rake en gevoelige, levensbeschouwelijke, onderwerpen. www.fritsfrietman.nl

Er kunnen 5, kunstminnende, leden deelnemen.
Bij onvoldoende of te grote belangstelling wordt besloten op volgorde van aanmelding.
Aanmelden kan via de knop hieronder.

Aanmelden


Entree: Gratis

17:00 uur | Bovenzalen | Concrete kunst


Elke eerste zondag van de maand programmeert Pulchri Studio spraakmakende schrijvers om te spreken over hun boek, hun oeuvre of over de rol van kunst in hun werk. De bijeenkomsten worden gehouden in de Louis XV zaal van 15.30 uur tot 16.15 uur en na afloop van het programma is er in de sociëteit gelegenheid om na te praten. De sociëteit zal tot 19 uur open blijven.

Toegang voor Cultuur op zondag is gratis. (Vol is vol) 

Tijdens deze editie verwelkomen wij Ariejan Korteweg(1955), auteur van diverse boeken over politiek onder andere Het Haagse Moeras. Ariejan Korteweg was tot 2022 politiek verslaggever voor de Volkskrant en schreef een wekelijkse column. Eerder was hij onder andere correspondent in Frankrijk, adjunct-hoofdredacteur en chef van de kunstredactie. 

Hij zag in Den Haag de politiek ontsporen. In zijn boek Het Haagse moeras, dat eind 2023 verscheen bij uitgeverij Athenaeum, zoekt hij naar de oorzaken van die ontsporing: wat ging er mis? Maar ook: hoe is het te herstellen? In de presentatie behandelt hij een reeks aspecten van de politieke cultuur die de ontsporing van de landspolitiek in de hand werken.

Hij vertelt over de oude en nieuwe gebouwen als metafoor voor de landspolitiek, over de verslavende werking van het Binnenhof, over het Stockholmsyndroom dat daarbij hoort, over Haagse vertrekkers die nooit echt weggaan, over Rutte als rolmodel, de vergeefse zoektocht naar authenticiteit, de ontregelende werking van sociale media, de teloorgang van de klassieke partijen, het falen van het poldermodel en de schaamlap van de nieuwe bestuurscultuur. Maar uiteindelijk zijn er oplossingen, veranderingen die de betrokkenheid van burgers vergroten en de afstand tussen kiezer en Den Haag verkleinen. En er is hoop: het politieke engagement is zelden groter geweest.


Entree: Gratis

Locatie:
Louis XV zaal | Sociëteit

Vanwege een besloten bijeenkomst zijn de bovenzalen vandaag niet toegankelijk.


Locatie:
Mesdagzaal | Weissenbruchzaal | Hardenbergzaal

Informatie over deze lezing volgt. Wanneer u geïnteresseerd bent in de lezing bent u van harte welkom, tegen betaling van €5 inclusief koffie/thee en een drankje. De Sphinx biedt leden van Pulchri Studio een korting van €2,50. Aanmelden kan per email aan secretaris@desphinx.com.


Locatie:
Louis XV zaal

De tweede donderdag van de maand is er voor nieuwe leden een tafel gereserveerd in de sociëteit. Het is een mooie en laagdrempelige manier voor nieuwe leden om elkaar te leren kennen. Sluit vooral ook bij leden aan die al langer lid zijn! Alle nieuwe leden zijn van harte welkom, van tevoren aanmelden is niet nodig. Consumpties zijn voor eigen rekening.


Locatie:
Sociëteit

Klinkenberggaleries | Bruijninckx Breebaart

Voorhoutgalerie | Gabriele Acha - Een krachtige bron

Tuingalerie | Marijke Gémessy


Entree: Gratis

Locatie:
Klinkenberggaleries | Tuingalerie | Voorhoutgalerie

Vanwege een besloten bijeenkomst is de Sociëteit tot 15:30 uur gesloten.


Locatie:
Sociëteit

Vanwege een besloten bijeenkomst zijn de bovenzalen vandaag niet toegankelijk.


Locatie:
Mesdagzaal | Weissenbruchzaal | Hardenbergzaal

Iedere derde vrijdag van de maand is er Happy Hour voor leden en introducees in de sociëteit. 


Entree: Gratis

Locatie:
Sociëteit

Kom ook meezingen elke derde vrijdag van de maand in de sociëteit. Jille van der Veen neemt zijn ukelele en een pak teksten mee, bovendien is er ruimte voor borrel en praat. 


Reserveer nu!


Entree: Gratis

Locatie:
Sociëteit

Stilzitten in de sociëteit is vanavond geen optie! Trek je dansschoenen uit de kast en gooi de heupjes los op de beats van maar liefst 2 DJ's! De sociëteit wordt omgetoverd tot één grote dansvloer, de DJ's draaien dansmuziek van de jaren 60 tot heden.

Iedereen is welkom!

Koop uw kaarten via de link hieronder.

Tickets!


Entree: € 7,50

Locatie:
Sociëteit

Iedere vierde woensdag van de maand vindt er het columnistenplatform plaats in de sociëteit. Lief, leed, humor én onzin, worden gedeeld door middel van columns. Heeft u iets meegemaakt en wilt u daar anderen deelgenoot van maken? Schrijf het op in maximaal 400 woorden en vertel het ons!


Entree: Gratis

Locatie:
Sociëteit

Vanwege een besloten bijeenkomst is de Mesdagzaal vandaag niet toegankelijk.


Locatie:
Mesdagzaal

Vanwege een besloten bijeenkomst is de Weissenbruchzaal vandaag niet toegankelijk.


Locatie:
Weissenbruchzaal

Wees iedere maand welkom voor Jazz in Pulchri Studio.

In samenwerking met het Koninklijk Conservatorium en Podium De Nieuwe Kamer organiseert Pulchri Studio een aantal jazzconcerten. De concerten staan onder artistieke leiding van een steeds wisselende ervaren muzikant en een wisselend gezelschap. Zij brengen een gevarieerd jazz programma ten gehore. Na de start van de tweede set kunnen aanwezige muzikanten meespelen in een georganiseerde sessie.

Programma
19:30 - 20:30 eerste set door band
21:00 - 22:30 tweede set met sessie

Deze keer is de samenstelling, onder leiding van Simon Rigter (saxofoon), studenten uit Amsterdam.

Jazz buffet:
Vanavond wordt er een buffet georganiseerd. Het buffet bestaat uit een rijke schakering Italiaanse gerechten met vis, vlees, diverse pasta's, salades, brood en sausen. Het buffet kost € 15,- per persoon, exclusief drankjes. Van tevoren te reserveren is niet nodig. Het buffet gaat om 18.00 uur open en sluit om 20.00 uur. (bestellen van de reguliere kaart is niet mogelijk, behalve bittergarnituur)


Entree: € 5,00

Locatie:
Sociëteit

In verband met Veteranendag is Pulchri Studio gesloten. De binnenstad van Den Haag is tot 15:00 uur afgesloten voor verkeer. Voor verdere informatie kijk op https://www.veteranendag.nl/Bovenzalen | Chinese Ambassade


Entree: Gratis

Locatie:
Mesdagzaal | Weissenbruchzaal | Hardenbergzaal


Juli 2024

Klinkenberggaleries | nadere informatie volgt

Voorhoutgalerie | Maria Neefjes 

Tuingalerie | KABK 


Entree: Gratis

Locatie:
Klinkenberggaleries | Tuingalerie | Voorhoutgalerie

Weissenbruchzaal | Nieuwe leden - II (2023)

Mesdagzaal | China Youth Prints Art Exhibition


Entree: Gratis

Locatie:
Mesdagzaal | Weissenbruchzaal | Hardenbergzaal

15:00 uur | Hardenbergzaal | 'Gemak en ongemak’ ontmoet ‘Kunst en kitsch’ – een kruisbestuiving 


Entree: Gratis

Locatie:
Hardenbergzaal


Augustus 2024

Informatie over deze lezing volgt. Wanneer u geïnteresseerd bent in de lezing bent u van harte welkom, tegen betaling van €5 inclusief koffie/thee en een drankje. De Sphinx biedt leden van Pulchri Studio een korting van €2,50. Aanmelden kan per email aan secretaris@desphinx.com.


Locatie:
Louis XV zaal

Speciaal voor de leden van Pulchri Studio en hun introducés organiseren wij de gezellige Zomer Barbecue met vertier en livemuziek in de binnentuin.

(informatie volgt nog)


Entree: € 15,00

Locatie:
Sociëteit | Tuin

Mesdagzaal & Hardenbergzaal | Collectie Wilploo

Weissenbruchzaal | Sanne Maes


Entree: Gratis

Locatie:
Mesdagzaal | Weissenbruchzaal | Hardenbergzaal


September 2024

Wees welkom bij Cultuur op zondag. Elke eerste zondag van de maand programmeert Pulchri Studio een schrijver. Met dit initiatief draagt de kunstenaarsvereniging bij aan haar missie om spraakmakende plek te zijn voor culturele activiteiten. De bijeenkomsten worden gehouden in de Louis LXV zaal, het programma duurt van 15.30 uur tot 16.15 uur. Na afloop van het programma Is er in de sociëteit gelegenheid om na te praten. De sociëteit zal tot 19 uur open blijven.

In de opeenvolgende maanden zal een bonte stoet schrijvers Pulchri Studio bezoeken om te spreken over hun boek, hun oeuvre of over de rol van kunst in hun werk. Met Cultuur op zondag legt Pulchri Studio de verbinding met andere vormen van kunst. Toegang voor Cultuur op zondag is gratis. (Vol is vol) 

Tijdens deze editie is Chris van Weel onze gastspreker, die ons iets zal vertellen over Mathilde Cohen Tervaert-Israëls en haar rol in het beheer van de kunstnalatenschap van Jozef en Isaac Israëls. De naam Israëls is nauw verbonden met Pulchri Studio. Dat geldt in het bijzonder voor Jozef, oud voorzitter, die belangrijke hoogtepunten in zijn loopbaan aan het Voorhout vierde. Dat naast zoon Isaac ook dochter Mathilde betrokken was bij de zorg voor de kunst-nalatenschap-Israëls is minder bekend. 

Deze voordracht  gaat in op haar betrokkenheid: op belangrijke momenten droeg zij er zorg voor dat werk van Jozef en Isaac Israëls in de Nederlandse musea werd ondergebracht. Daarnaast vormde Jozef voor haar een grote bron van inspiratie om zich in te zetten voor de positie van vrouwen, en in het bijzonder voor de meest kwetsbare  vrouwen. Zij groeide uit tot een van de vooraanstaande feministen in de periode vóór de Tweede Wereldoorlog en behoorde tot de eerste vrouwen die na de invoering van het vrouwenkiesrecht in 1919 politiek actief werden. Tussen kunstbeheer en vrouwenrechten is het vergeten verhaal van Mathilde Cohen Tervaert-Israëls.

Chris van Weel (1947) groeide op in Den Haag studeerde na zijn eindexamen gymnasium aan het Haags Montessori Lyceum geneeskunde in Leiden. Hij vestigde zich als huisarts in Rotterdam werd vervolgens benoemd tot  hoogleraar huisartsgeneeskunde aan de Radboud Universiteit, Nijmegen. 

Van jongs af aan was hij verbonden met de schilderkunst van Jozef en Isaac Israëls. Vanuit die verbondenheid kwam zijn fascinatie voort, voor de rol die zijn over-gootmoeder, Mathilde Cohen Tervaert-Israëls, had gespeeld in het beheer van de artistieke nalatenschap van haar vader Jozef en broer Isaac. Eerder dit jaar publiceerde hij Voor Kunst en Vrouwenrechten, de  biografie van zijn overgrootmoeder, wat de basis vormt van deze voordracht.


Entree: Gratis

Locatie:
Louis XV zaal

Informatie over deze lezing volgt. Wanneer u geïnteresseerd bent in de lezing bent u van harte welkom, tegen betaling van €5 inclusief koffie/thee en een drankje. De Sphinx biedt leden van Pulchri Studio een korting van €2,50. Aanmelden kan per email aan secretaris@desphinx.com.


Locatie:
Louis XV zaal

Op zaterdag 14 en zondag 15 september 2024 openen duizenden monumenten in Nederland weer gratis hun deuren voor het grote publiek tijdens de Open Monumentendagen. Iedereen is van harte welkom om tijdens dit weekend een kijkje te nemen in ons prachtige gebouw, slechts één van de vele monumenten die zijn opengesteld. Er is in het hele land van alles te zien en te beleven, voor zowel jong als oud. Uiteraard bent u dit weekend ook gewoon welkom voor een fysiek bezoek aan onze tentoonstellingen. (12.00-17.00 uur)

Meer informatie


Locatie:
Pulchri Studio

Stilzitten in de sociëteit is vanavond geen optie! Trek je dansschoenen uit de kast en gooi de heupjes los op de beats van maar liefst 2 DJ's! De sociëteit wordt omgetoverd tot één grote dansvloer, de DJ's draaien dansmuziek van de jaren 60 tot heden. Iedereen is welkom!

Koop je tickets via de link hieronder.

Koop hier je tickets


Entree: € 7,50

Locatie:
Sociëteit

Op zaterdag 14 en zondag 15 september 2024 openen duizenden monumenten in Nederland weer gratis hun deuren voor het grote publiek tijdens de Open Monumentendagen. Iedereen is van harte welkom om tijdens dit weekend een kijkje te nemen in ons prachtige gebouw, slechts één van de vele monumenten die zijn opengesteld. Er is in het hele land van alles te zien en te beleven, voor zowel jong als oud. Uiteraard bent u dit weekend ook gewoon welkom voor een fysiek bezoek aan onze tentoonstellingen. (12.00-17.00 uur)

Meer informatie


Pulchri Studio gooit de deuren opnieuw open en voor een heerlijke avond vol met kunst, muziek, drankjes en vrienden tijdens de Pulchri Studio Cultuurborrel. Onder de naam Cultuurborrel blijven alle expositiezalen tweemaal per jaar op vrijdagavond open. Kunstenaars die op dat moment exposeren zijn aanwezig om met het publiek in gesprek te gaan. Naast kunst is er ook live muziek en iedereen is welkom.

KUNST
Alle galeries zijn tot 22.00 uur open. De op dat moment exposerende kunstenaars zijn aanwezig en vertellen je graag over hun tentoonstellingen en getoonde werk. Kijk op www.pulchri.nl/nl/tentoonstellingen voor een overzicht.

MUZIEK
De hele avond zijn er verschillende live optredens van muzikanten. 

ETEN EN DRINKEN
In de sociëteit en bij mooi weer in de binnentuin van Pulchri Studio kan je terecht voor een drankje en een hapje. Reserveren is niet nodig.

Verdere informatie over het programma volgt nog.


Entree: Gratis

Locatie:
Pulchri Studio

Vandaag is de Mesdagzaal gesloten vanwege een besloten bijeenkomst.


Locatie:
Mesdagzaal

Tweemaal per jaar vindt de kennismakingsbijeenkomst voor nieuwe leden plaats. Een uitgelezen kans om kennis te maken met andere nieuwe leden, bestuurs- en commissieleden en vooral ook om op de hoogte gebracht te worden van de verschillende activiteiten en faciliteiten van Pulchri Studio. 

Deze bijeenkomst is alleen voor genodigden. Alle nieuwe leden vanaf april 2024 ontvangen een uitnodiging. Heeft u de vorige kennismakingsbijeenkomst gemist dan kunt u zich voor deze bijeenkomst aanmelden middels onderstaande knop.

Aanmelden


Locatie:
Louis XV zaal

Wees iedere maand welkom voor Jazz in Pulchri Studio.

In samenwerking met het Koninklijk Conservatorium en Podium De Nieuwe Kamer organiseert Pulchri Studio een aantal jazzconcerten. De concerten staan onder artistieke leiding van een steeds wisselende ervaren muzikant en een wisselend gezelschap. Zij brengen een gevarieerd jazz programma ten gehore. Na de start van de tweede set kunnen aanwezige muzikanten meespelen in een georganiseerde sessie.

Programma
19:30 - 20:30 eerste set door band
21:00 - 22:30 tweede set met sessie

Informatie over het programma volgt spoedig.


Entree: € 5,00

Locatie:
Sociëteit

17:00 uur | Bovenzalen |  Najaarssalon & Van Ommeren - De Voogt Prijs 2024


Entree: Gratis

Locatie:
Mesdagzaal | Weissenbruchzaal | Hardenbergzaal


Oktober 2024

Wees welkom bij Cultuur op zondag. Elke eerste zondag van de maand programmeert Pulchri Studio een schrijver. Met dit initiatief draagt de kunstenaarsvereniging bij aan haar missie om spraakmakende plek te zijn voor culturele activiteiten. De bijeenkomsten worden gehouden in de Louis LXV zaal, het programma duurt van 15.30 uur tot 16.15 uur. Na afloop van het programma Is er in de sociëteit gelegenheid om na te praten. De sociëteit zal tot 19 uur open blijven.

In de opeenvolgende maanden zal een bonte stoet schrijvers Pulchri Studio bezoeken om te spreken over hun boek, hun oeuvre of over de rol van kunst in hun werk. Met Cultuur op zondag legt Pulchri Studio de verbinding met andere vormen van kunst. Toegang voor Cultuur op zondag is gratis. (Vol is vol) Entree: Gratis

Locatie:
Louis XV zaal

Informatie over deze lezing volgt. Wanneer u geïnteresseerd bent in de lezing bent u van harte welkom, tegen betaling van €5 inclusief koffie/thee en een drankje. De Sphinx biedt leden van Pulchri Studio een korting van €2,50. Aanmelden kan per email aan secretaris@desphinx.com.


Locatie:
Louis XV zaal

Op zaterdag 12 oktober 2024 van 20:00 tot 01:00 uur is het weer Museumnacht Den Haag. Je kunt met één ticket meer dan 35 instellingen bezoeken. Een avond vol kunst en cultuur én toffe activiteiten: workshops, rondleidingen, optredens en nog veel meer.


Locatie:
Pulchri Studio

Wees iedere maand welkom voor Jazz in Pulchri Studio.

In samenwerking met het Koninklijk Conservatorium en Podium De Nieuwe Kamer organiseert Pulchri Studio een aantal jazzconcerten. De concerten staan onder artistieke leiding van een steeds wisselende ervaren muzikant en een wisselend gezelschap. Zij brengen een gevarieerd jazz programma ten gehore. Na de start van de tweede set kunnen aanwezige muzikanten meespelen in een georganiseerde sessie.

Programma:
19:30 - 20:30 eerste set door band
21:00 - 22:30 tweede set met sessie

Deze keer is de samenstelling, onder leiding van Ben van den Dungen (saxofoon), Ege Ertugrul – piano, Abhinav Khokbar – contrabas, Egidio Gentile – drums


Entree: Gratis

Mesdagzaal | Tom Schenk

Weissenbruchzaal | Jiri Nieuwenhuis

Hardenbergzaal | Christiaan van Tol


Entree: Gratis

Locatie:
Mesdagzaal | Weissenbruchzaal | Hardenbergzaal


November 2024

Informatie over deze lezing volgt. Wanneer u geïnteresseerd bent in de lezing bent u van harte welkom, tegen betaling van €5 inclusief koffie/thee en een drankje. De Sphinx biedt leden van Pulchri Studio een korting van €2,50. Aanmelden kan per email aan secretaris@desphinx.com.


Locatie:
Louis XV zaal

Om 19.00 uur start de Algemene en Gecombineerde Ledenvergadering, deze is toegankelijk voor alle leden. 


Locatie:
Louis XV zaal

Wees iedere maand welkom voor Jazz in Pulchri Studio.

In samenwerking met het Koninklijk Conservatorium en Podium De Nieuwe Kamer organiseert Pulchri Studio een aantal jazzconcerten. De concerten staan onder artistieke leiding van een steeds wisselende ervaren muzikant en een wisselend gezelschap. Zij brengen een gevarieerd jazz programma ten gehore. Na de start van de tweede set kunnen aanwezige muzikanten meespelen in een georganiseerde sessie.

Programma:
19:30 - 20:30 eerste set door band
21:00 - 22:30 tweede set met sessie

Deze keer is de samenstelling, onder leiding van Ben van den Dungen (saxofoon), Ege Ertugrul – piano, Abhinav Khokbar – contrabas, Egidio Gentile – drums


Entree: Gratis


December 2024

Wees welkom bij Cultuur op zondag. Elke eerste zondag van de maand programmeert Pulchri Studio een schrijver. Met dit initiatief draagt de kunstenaarsvereniging bij aan haar missie om spraakmakende plek te zijn voor culturele activiteiten. De bijeenkomsten worden gehouden in de Louis LXV zaal, het programma duurt van 15.30 uur tot 16.15 uur. Na afloop van het programma Is er in de sociëteit gelegenheid om na te praten. De sociëteit zal tot 19 uur open blijven.

In de opeenvolgende maanden zal een bonte stoet schrijvers Pulchri Studio bezoeken om te spreken over hun boek, hun oeuvre of over de rol van kunst in hun werk. Met Cultuur op zondag legt Pulchri Studio de verbinding met andere vormen van kunst. Toegang voor Cultuur op zondag is gratis. (Vol is vol) Entree: Gratis

Locatie:
Louis XV zaal

De 2e  ALV zal uitsluitend plaatsvinden wanneer het quorum niet gehaald wordt op de ALV van vrijdagavond  29 november 2024.

De vergadering zal dan plaatsvinden in de bestuurskamer op de 1e etage en is uitsluitend voor kunstenaarsleden.


Locatie:
Bestuurskamer

Informatie over deze lezing volgt. Wanneer u geïnteresseerd bent in de lezing bent u van harte welkom, tegen betaling van €5 inclusief koffie/thee en een drankje. De Sphinx biedt leden van Pulchri Studio een korting van €2,50. Aanmelden kan per email aan secretaris@desphinx.com.


Locatie:
Louis XV zaal

Wees iedere maand welkom voor Jazz in Pulchri Studio.

In samenwerking met het Koninklijk Conservatorium en Podium De Nieuwe Kamer organiseert Pulchri Studio een aantal jazzconcerten. De concerten staan onder artistieke leiding van een steeds wisselende ervaren muzikant en een wisselend gezelschap. Zij brengen een gevarieerd jazz programma ten gehore. Na de start van de tweede set kunnen aanwezige muzikanten meespelen in een georganiseerde sessie.

Programma:
19:30 - 20:30 eerste set door band
21:00 - 22:30 tweede set met sessie

Deze keer is de samenstelling, onder leiding van Ben van den Dungen (saxofoon), Ege Ertugrul – piano, Abhinav Khokbar – contrabas, Egidio Gentile – drums


Entree: Gratis

Wees iedere maand welkom voor Jazz in Pulchri Studio.

In samenwerking met het Koninklijk Conservatorium en Podium De Nieuwe Kamer organiseert Pulchri Studio een aantal jazzconcerten. De concerten staan onder artistieke leiding van een steeds wisselende ervaren muzikant en een wisselend gezelschap. Zij brengen een gevarieerd jazz programma ten gehore. Na de start van de tweede set kunnen aanwezige muzikanten meespelen in een georganiseerde sessie.

Programma:
19:30 - 20:30 eerste set door band
21:00 - 22:30 tweede set met sessie

Deze keer is de samenstelling, onder leiding van Ben van den Dungen (saxofoon), Ege Ertugrul – piano, Abhinav Khokbar – contrabas, Egidio Gentile – drums


Entree: Gratis

Tentoonstellingen