Aat Verhoog - Laatste tentoonstelling

Aat Verhoog (Rijswijk, 1933) is actief als schilder, beeldhouwer, graficus en architect. Hij studeerde aan de kunstacademie van Den Haag en zijn werd werd daarna regelmatig getoond op exposities in binnen en buitenland.

"De decoratieve  waarde van een schilderij naar de waarneming wil ik niet onderschatten. Maar de overtuiging dat er tussen dingen die je ziet en gevoelens, herinneringen, gebeurtenissen verbonden zijn is toch voor mij de belangrijkste motivatie voor het schilderen. Om dan te kunnen zeggen: kijk, dit schilderij was er nog niet. En natuurlijk wil ik dat ook laten zien. In een tentoonstelling – de laatste".

Menselijke figuren staan centraal in zijn werk, waarbij de relatie tussen de personages soms mysterieus blijft. Ook verwijst hij op subtiele manier naar historische onderwerpen, zoals uit de mythologie. Ondanks het feit dat zijn eigen leven vaak als inspiratie dient voor zijn schilderijen neemt hij de gebeurtenissen nooit letterlijk over. Hij zegt daarover; "Een schilderij van mij is altijd gebaseerd op een idee. Dat wil zeggen, het is altijd verzonnen, geconstrueerd, bijeengebracht." Verhoog schildert voornamelijk in een helder kleurenpalet in een stijl die past binnen het realisme. 

Wilt u een privérondleiding met de kunstenaar, laat het ons weten middels een e-mail naar: galerie@pulchri.nl 

Pulchri Studio maakt gebruik van de KunstKoopregeling van het Mondriaanfonds.

Informatie

Vanaf:
Donderdag 11 juni 2020
Tot en met:
Zondag 05 juli 2020

Waar:
Klinkenberggalerie I
Klinkenberggalerie II

Kunstenaar