Alexx Meidam & Lynda Deutz - Dasein is Design

Alexx Meidam en Lynda Deutz zijn als Rotterdamse kunstenaars altijd verbonden geweest met de robuuste geschiedenis van deze havenstad. Zij zien het stadsleven als levende collage. De industriële atmosfeer, de vakmanskills, lasnaden en het roest van de afgedankte machines keren in Alexx’ werk terug. Lynda’s werk opent het zicht op de verhalen van passanten die komen en gaan in schilderijen en collages van teksten, foto’s en historische beelden. Ondanks hun stijlverschillen delen beide kunstenaars een gelaagde, gestapelde aanpak. 

De tentoonstelling 'Dasein is Design’ gaat over de verbeelding van de kracht van het ‘zijn’*1).  In de gelaagde abstracte werken van Alexx is op het eerste oog niet meer te zien dan een roestig oppervlak, maar langzaam worden aangebrachte visuele elementen zichtbaar. In Lynda’s representaties is dit andersom, waardoor de schijnbare aanwezigheid van het verbeelde als afwezig gaat werken. Dit visuele spel van een zoektocht naar tussenruimtes waarin het ‘zijn’ zich bevindt in de composities van Meidam en Deutz zal als rode draad door de schilderijen en andere objecten in de tentoonstelling te beleven zijn.

Tekst is geschreven door Wim van Cleef en uit het artikel 'Alexx Meidam en Lynda Deutz: Dasein is Design'  voor Pulchri Magazine 2023 nr. 1.

*1) Henk Oosterling. Dasein is Design. Geraadpleegd op 23 januari 2023, op deze site.

Op 10 mei is deze expositie vanaf 16:00 uur gesloten vanwege een verhuring. Op 11 mei is deze expositie vanaf 15:30 uur gesloten vanwege een verhuring.

Informatie

Vanaf:
Woensdag 03 mei 2023
Tot en met:
Maandag 29 mei 2023

Waar:
Hardenbergzaal

Opening:
Zaterdag 06 mei 2023 om 16:00 uur

Opening door:
Han van der Horst, historicus, columnist en schrijver.

Kunstenaar