Anton Martineau - Een nog volle tube verf

Zijn vader die huisschilder was had hem liever als opvolger van zijn eenmansbedrijfje gezien maar al jong wist Anton Martineau (1926-2017) dat hij kunstschilder wilde worden. Gestimuleerd door zijn moeder begaf hij zich op het pad van de beeldende kunst. Martineau behoort tot de jongere lichting van de Cobrabeweging maar hoewel hij vanaf het begin de bijeenkomsten van Cobra bijwoonde, voelde hij zich als schilder niet aan deze groep verwant. 

Anton werkte een aantal jaren op een reclamebedrijf in Den Haag en keerde in 1965 weer terug naar Amsterdam en koos definitief voor de vrije schilderkunst. De olieverf had zijn voorkeur en in een expressionistische, figuratieve stijl schilderde hij naakten, portretten en stillevens. Daarnaast maakte hij beelden en gedichten.

Stichting Anton Martineau heeft speciaal voor deze tentoonstelling een aantal prachtige doeken en tekeningen uitgekozen om aan u te laten zien. Ze bieden de geëxposeerde werken te koop aan voor zeer schappelijke prijzen. Dit laatste doen zij, om kenners en liefhebbers van zijn werk de kans te geven om iets aan te schaffen.

Informatie

Vanaf:
Zaterdag 12 december 2020
Tot:
Zondag 17 januari 2021

Waar:
Hardenbergzaal

Opening:
Zaterdag 12 december 2020