Arjan van Gent - Op de vleugels van mijn tijd

Op deze uitgestelde jubileumtentoonstelling n.a.v. zijn 50ste verjaardag afgelopen juni toont hij een ruime selectie van zijn werk dat hij afgelopen decennia gemaakt heeft, maar het accent ligt hierbij op het meest recente werk. Daarnaast is er aanvullend werk te bewonderen van bevriende fotografen zoals Bernard Rübsamen, Kuswadi Heider, Stella Loning en Sanne Gielens die allen op unieke wijze verbonden zijn met het getoonde werk.
Portretten, katten, vrouwen met katten en stillevens vormen de belangrijkste onderwerpen van zijn olieverfschilderijen, aquarellen en tekeningen. Intimiteit en de rol van het licht hierin zijn opvallende kenmerken van zijn benadering. Zijn klassieke illusionistische schilderwijze sluit nauw aan bij onze rijke Hollandse traditie.
Exclusief op deze tentoonstelling is de presentatie van een serie portretten van zijn muzikale helden.
Er vindt een hele bijzondere ode aan David Bowie plaats die precies 5 geleden op 10 januari het leven liet. Deze hommage omvat een serie portretten van Bowie zelf, aangevuld met portretten van Bowie’s voormalige bandleden met wie de kunstenaar een nauwe samenwerking en vriendschap heeft opgebouwd.
Dit kunt u tevens ervaren door de “the making of” video’s te bekijken die allen voorzien zijn van muzikale omlijstingen door de muzikanten zelf. Een volstrekt uniek project waarvan de eerste presentatie plaats zal hebben op 8 januari, de geboortedag van Bowie zelf. Maar dat “toeval is logisch” zei die andere held ooit en ook van deze legendarische voetballer zijn portretten te zien, want daar begon het als 12-jarig jongetje mee. Hoe dat precies zit zal de kunstenaar u graag zelf vertellen en laten zien...

De kunstenaar is in de weekenden aanwezig en op afspraak.

Deze tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door goede vriend en kunstverzamelaar Fred Klomp.


Informatie

Vanaf:
Zaterdag 09 januari 2021
Tot:
Zondag 31 januari 2021

Waar:
Klinkenberggaleries

Opening:
Zaterdag 09 januari 2021 om 17:00 uur

Opening door:
Opening = VOL

Kunstenaar