Arjan van Gent - Op de vleugels van mijn tijd

Bekijk hier de impressie van de tentoonstelling: https://youtu.be/HHI6XOn8yCc

Heden hangt er werk voor de jubileumtentoonstelling van Arjan van Gent n.a.v. zijn 50ste verjaardag afgelopen zomer in de klinkenberggalerie II, wanneer de opening zal plaatsvinden is i.v.m. de coronamaatregelen helaas nog niet bekend. Er wordt een film geprojecteerd op de achterwand en er is een scherm waarop een film te zien is, beiden vanaf de straatkant te bezichtigen. Vanaf  27 januari is de tentoonstelling in beide zalen ingericht, een ruime selectie uit zijn oeuvre. Het accent ligt daarbij op hetgeen hij de laatste jaren heeft vervaardigd. Daarnaast kunt u genieten van werken van bevriende fotografen zoals Bernard Rübsamen, Stella Looning, Sanne Gielens en kunstenares Esther Dieltjes. Allen zijn op unieke wijze verbonden met de jubilerende kunstenaar.
Portretten, katten, vrouwen met katten en stillevens vormen de belangrijkste onderwerpen van de olieverfschilderijen, aquarellen en tekeningen. Intimiteit en de rol van het licht hierin zijn opvallende kenmerken. De klassieke illusionistische schilderwijze van Arjan van Gent sluit nauw aan bij onze rijke Hollandse traditie.
Exclusief op deze tentoonstelling is de presentatie van een serie portretten van de muzikale helden van de kunstenaar. Er vindt een uiterst bijzondere ode aan David Bowie plaats, die precies vijf jaar geleden op 10 januari overleed. De hommage omvat een serie portretten van Bowie, aangevuld met portretten van diens voormalige bandleden.
Arjan van Gent heeft de laatste tijd een vriendschap opgebouwd met deze muzikanten. Zij werkten nauw samen aan dit gesamtkunstwerk, zoals u kunt ervaren bij het bekijken van “the making of” video’s. Deze zijn alle voorzien van door hen gecomponeerde en gespeelde muzikale omlijstingen. Een volstrekt uniek project waarvan de eerste presentatie plaats zal vinden op 8 januari, de geboortedag van Bowie zelf.
Maar 'toeval is logisch', zei Johan Cruijff ooit. Ook deze legendarische voetballer is een held van de kunstenaar en daarom in zijn portretten te zien. Daar begon het als twaalfjarig jongetje zelfs mee. Hoe dat precies zit, zal de kunstenaar u graag zelf vertellen en laten zien..

https://youtu.be/d625RpY2IkI

Deze tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door verzamelaar Fred Klomp die in Pulchri Studio het eerste olieverfschilderij van Arjan van Gent aankocht tijdens de tentoonstelling "Jonge Honden Oude Helden (1999)".


Informatie

Vanaf:
Woensdag 20 januari 2021
Tot en met:
Zondag 28 maart 2021

Waar:
Klinkenberggaleries

Privérondleiding
Wilt u graag een privérondleiding met de kunstenaar? Laat het ons weten via: galerie@pulchri.nl

Kunstenaar